AK Parti Mardin Milletvekili Dinçel, Midyat’ta

AK Parti Mardin Milletvekili Mimar Şehmus Dinçel, bir dizi incelemelerde ve temaslarda bulunmak için Midyat'ta geldi.

AK Parti Mardin Milletvekili Dinçel, Midyat’ta

Mardin Milletvekili Dinçel, Midyat Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Veysi Şahin’i ziyaret etti.

Dinçel ve beraberindeki heyet önce sokak sağlıklaştırma ve restorasyon alanında ardından yeni kademe hizmet kampüsünde incelemelerde bulundular.

Belediye Başkanı Şahin, sokak sağlıklaştıma ve restorasyon çalışmaları için Midyat ilçesinin gerçek kimliğine kavuşacağını söyledi.

Midyat’ı cazibe merkezi haline getirmek için titizlik çalıştıklarını kaydeden Şahin, “Akçakaya, Ulucami ve Işıklar mahallelerinde yürütülen sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. 500 yıllık tarihi çarşı ile yaklaşık 200 yapının restorasyon yeniden ayağa kaldırıyoruz. Eski tarihi çarşıyı canlandırıyoruz. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ilçemizin gün yüzüne çıkarılmasını bekleyen tarihi evler, mağaralar ve yapılar var. Halen çalışmalarımız devam ediyor.” Dedi.

Aynı zamanda Mimar olan Milletvekili Dinçel, Sokak sağlıklaştıma ve restorasyon çalışmalarını çok beğendiği söyledi.

Dinçel, “Midyat’ın tarihi yapılarının gün yüzüne çıkarılması gerekir. Yapılan çalışmalar çok güzel. Belediyemiz örnek çalışmalara imza atıyor. Diğer belediyelerinde örnek alması gereken çalışmalar. Bu anlamda emeği geçen Belediye başkanımıza teşekkür ederim.” Dedi.

Milletvekili Dinçel ve beraberindekiler, daha sonra, inşaatı devam eden yeni kademe hizmet kampüsüne geçti.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, burada da yeni kadem hizmet binası hakkında bilgiler verdi.

Şahin, "Göreve gelir gelmez şehir merkezinde kalan Makina İkmal ve Kademe şehir dışına taşınması için çalışma başlattık. Yeni kademe hizmet kampüsü nünde de inşaatı bitmek üzere. Kısa bir süre içerisinde taşınmayı planlıyoruz. Belediyenin bütün ihtiyacı araç-gereçlerin bakımı gibi faaliyetlerin yapıldığı merkez burası olacak. Bu projeyle beraber arkadaşlarımız daha konforlu, daha fonksiyonel çalışma alanına sahip olacak. Tesiste idari binanın yanı sıra belediyenin saha birimlerinin de olacağı bir merkez haline dönüşecek.'' dedi.

Ziyarete, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet İleri, AK Parti İl Başkan yardımcısı Vahap Alma, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2020, 11:44

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER