AK Parti İlçe Başkanı Yarış’tan, Cevat Paşa Barış Ve Kardeşlik Parkı Açıklaması

AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış’tan, Cevat Paşa Barış Ve Kardeşlik Parkı Açıklaması.

AK Parti İlçe Başkanı Yarış’tan, Cevat Paşa Barış Ve Kardeşlik Parkı Açıklaması

AK Parti İlçe Yönetimi bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya üzerinde Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’ hakkında yapılan yayınlar üzerine basın açıklaması yaparak, “Konuyla ilgili görüşüm Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin ile ortaktır.” Dedi.

AK Parti İlçe Başkanlığında yapılan basın açıklamasına İlçe Başkanı Atilla Yarış, İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Urazin ve Gençlik Kolları Başkanı Hekim Arslan katıldı.

Basın açıklamasını İlçe Başkanı Atilla Yarış yaptı.

Yarış, “Tahsin Şen isimli şahıs 23.06.2020 tarihinde sosyal medya üzerinden Belediye Başkanımız Veysi Şahin’i hedef alarak asılsız iddialarda bulunarak algı oluşturmaya çalışmıştır. İlçemiz Gölcük Mahallesi Cevat Paşa Barış ve Kardeşlik Parkı içerisinde faaliyet gösteren Tahsin Şen isimli şahsın Midyat Belediye Başkanı Sayın Veysi Şahin’in hakkında şahsi menfaati için işyerini kapattırmak iddiası asılsız olup, tamamen iftiradan ibarettir.” Dedi.

Bahse konu işyeri 12.01.2012 tarihinde başvuru dilekçesine istinaden kanunsuz bir şekilde önceki yönetim tarafından işgal iznine izin verildiğini aktaran Yarış, Ancak 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin ” e” fıkrası gereğince 3 yıldan fazla kiralama işlemlerinin Belediye Meclisinin görev ve yetkisinde olduğu ve kiralama işlemlerinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesi gereğince açık teklif usulü ile ihale edilmesi gerekmektedir.”

30/07/2019 tarihinde Belediyemiz bahse konu parkı 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile açık ihaleye çıkarılmış ihale bahse konu  Tahsin ŞEN isimli şahıs adına kalmıştır. Şahsa 26/08/2019 tarihinde sözleşmeye davet için yazı tebliğ edilmesine rağmen şahıs Belediye hesabındaki geçici teminatını kati teminata dönüştürerek ihaleyi almaktan vazgeçmiştir.  02/03/2020 tarihinde Tahsin Şen isimli vatandaşa 15 gün içerisinde parkı tahliye etmesi ile ilgili yazı yazılmıştır. Tahsin  Şen isimli vatandaş tekrar parkı uzun süre kanunsuz bir şekilde kendi menfaati için kullanmak maksadıyla Sayın Belediye Başkanımız Veysi Şahin’e iftara maksatlı Sosyal medya üzerinden algı oluşturma çabasına girmiştir.

Belediyemiz, bahse konu olan parkın yerli ve yabancı turistlerinde yoğun bir yerde olması, ayrıca halka açık, yöresel ve otantik ürünlerimizin ilçemiz ziyaretçilerine tanıtılacağı bir alan haline dönüştürülerek, Midyat halkına, yerli ve yabancı turistlerin huzuru, esenliği aynı zamanda sağlığını da düşünerek, burada bulunan iki dükkânı sağlık merkezi hizmetinin verileceği şekilde düzenleyerek,  park içindeki kanunsuz işgale son vermek istemiştir. Belediyemizin almış olduğu tedbirlerin amacı aşağıda sıralanmıştır; İl ve ilçe Değerlendirme Kurulu Toplantılarında Parkların aydınlatılması, imkanlar dahilinde kamera sisteminin kurulması ile güvenliğinin sağlanması Uyuşturucu ile Mücadele kapsamında belediyemizden talep edilmiştir. Son yıllarda Uyuşturucu tüm toplumların sorunu haline geldi. Özellikle sentetik uyuşturucuların imalatından sonra çok kolay ulaşılabilir bir hal aldı. Sentetik uyuşturucuya hem rahat ulaşılabilmesi hem ucuza alınması sonucu yaygınlaşmaya başladı. Konu ile alakalı oluşturulan eylem planları ve stratejik planlar doğrultusunda belediyemizin tedbirler alması 5393 sayılı Belediye Kanunun 38.maddesinin (m) bendine göre (Belde halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almak.) görevleri arasında yer almaktadır. Bu kapsamda Uyuşturucunun gençlerle buluştuğu mekânlar arasında başta yer alan parkların güvenliği çok büyük önem arz etmektedir. Söz konusu park ile ilgili, Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği tarafından tutulan tutanaklarda, parkın içerisinde bulunan taşınmazlara uyuşturucu kullanıcıları tarafından fiziki zarar (Kırma, bozma, tahrip etme v.b.) verildiği kayıt altına alınmıştır. Cevat paşa Barış ve Kardeşlik Parkı Emniyet müdürlüğü ile yapılan istişareler sonucu, bu parkın uyuşturucu yuvasına dönüştüğünden, milletin hizmetinde kullanılmak üzere belediyemiz tarafından işletilmesi Belediyemiz yönetimince uygun görülmüştür.”

Belediyemiz Parkların güvenliği ile ilgili aydınlatma ve kamera sistemlerinin kurulması için girişimlere devam etmekte olup her türlü emniyet tedbirlerini almaya kararlılıkla devam edeceğini kaydeden Yarış, “Belediye Başkanımız Veysi Şahin Başkan seçildikten hemen sonra başlattığı vizyon projeler halkımız tarafından büyük takdir toplamış ve halkın sevgisini kazanmışken bu türdeki karalamaları yapıp algı oluşturmak yerine, mağdur olduğunu düşünüyorsa, mağduriyetini iletmek üzere Adli makamlara başvuruda bulunabilir. Öte yandan, Tahsin Şen, isimli vatandaş sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda şahsımın yaşadığını iddia ettiği mağduriyeti kabul ettiğimi ifade eden söylemlerde bulunmuştur. Bu ifade kesinlikle doğru olmayıp, konuyla ilgili görüşüm, Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin ile ortaktır.” Açıklamasında bulundu.  

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2020, 19:26

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER