Yeşilay; Yeşil Odada Miniklerle buluşacak

İçişleri bakanlığı desteği ile gerçekleşen Yeşil oda projesi Mardin’de Yeşilay Mardin şubesi tarafından Artuklu ilçemizde 13 Mart İlkokulu Müdürü katkıları ile tamamlanarak uygulamaya hazır hale getirildi. Sınıfta Yeşilay tarafından yapılacak etkinlikler ile miniklerin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması hedefleniyor.

Yeşilay; Yeşil Odada Miniklerle buluşacak
 Yeşilay Mardin şubesi ile Yeşilay 13 Mart İlkokulu içerisinde yer alan Yeşil Odanın açılış törenine Yeşilay Mardin Şube başkanı Lütfi Günlüoğlu, Artuklu ilçe  MEM şube müdürü Ümit Serçek ve 13 Mart İlkokulu Müdürü Servet Demircan ve Yeşilay Gönüllüleri  katıldı. Yapılan açılış sonrası konuşan Yeşilay Mardin Şube başkanı Lütfi Günlüoğlu “Öğrencilerin Yeşilay ile tanıştırılmasının çok önemli olduğunu, bağımlılıklardan kurtulmanın en önemli yolunun Yeşilay ile irtibat halinde olunması gerektiğini, Yeşilaycılığın sadece bağımlılık yapan maddeleri kullanmamak olmadığını, bununla  birlikte bütün zararlı alışkanlıklara karşı olmak gerektiğini” ifade etti.  Devamla, bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Açılışta 13 Mart ilkokulu Müdürü Servet Demircan ‘’ öncelikle bu odanın geliştirilmesinde katkıda bulunan Yeşilay Mardin Şubesine ve gönüllülerine teşekkür ediyorum. Bizim daha önce kurulu olan zeka oyunları atölyesi zaten Yeşilay’ın mücadelesini verdiği konularla örtüşüyordu. Atölyemizi kurarken öğrencilerimizin hem sanal ortam bağımlılığından korumak hem de zekâ ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla kurmuştuk. Yeşilay’ın da böyle bir projesi bizim okula da uyuyordu. Onun için biz okul olarak elimizden geleni yaptık. Yeşilay Kurumu da elinden geleni yaptı. Ortaya öğrenci ve velilerimizin de isterse kullanabileceği iyi vakit geçirebileceği daha gelişmiş bir mekân oldu. Hayırlı uğurlu olsun’’ ifadelerini kullandı.

 

Yapılan bu ortak çalışmanın tüm okullarda olması gerektiğini temenni eden Artuklu ilçe  MEM şube müdürü Ümit Serçek  ise projenin ve uygulama sınıfının çok güzel bulduğunu, Yeşilay’ın bu alandaki faaliyetlerini takdir ettiğini  belirtti.

 

Pandemi sürecinden sonra aktif olarak kullanılacak Yeşil oda 13 Mart ilkokulunda idari destekleri ile açıldı Şimdilik pilot olarak yapılan projenin yaygınlaşması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2021, 10:25

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER