banner113

Kilise caddesi saat kulesi ile yeni görünüme kavuşturuldu

Yol çalışması tamamlanan Kilise Caddesi kavşağına saat kulesi monte edilerek yeni bir görselliğe kavuşturuldu.

Kilise caddesi saat kulesi ile yeni görünüme kavuşturuldu
 Kızıltepe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan iki halı motifli caddenin kesiştiği Kilise Caddesindeki kavşağa saat kulesi yerleştirilerek bölge yeni bir görünüme kavuşturuldu.

 

Kızıltepe Kaymakamı / Belediye başkan vekili Hüseyin Çam'ın göreve başlamasıyla yoğunluk kazanan yol çalışmalarının sürdüğü Kızıltepe ilçesinde yapılan yol ve çalışmalar kapsamında daha önce bulunduğu eski hastane caddesi girişindeki yol kavşağındaki yerinden sökülen saat kulesi yol çalışmalarının tamamlandığı kilise caddesi kavşağına yerleştirildi. Kilise caddesi çıkışında belediye ve eski hastane caddesine giden kavşağa yerleştirilen saat kulesi alana estetik bir görünüm kazandırdı.

 

Temmuz 2020 tarihinde 220 metre uzunluğuyla Türkiye’nin en büyük halı motifli caddesini vatandaşların hizmetine sunan Kızıltepe Belediyesi, kendi rekorunu kırarak Eylül 2020 tarihinde 700 metre uzunluğundaki Kilise Caddesi’nde de halı motifli parke döşemesiyle Türkiye’nin en uzun halı motifli caddeyi vatandaşın hizmetine açtıktan sonra yapılan aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından cadde saat kulesi ile taçlandırıldı.

 

Kilise Caddesi’ne yepyeni bir görünüm veren Kızıltepe belediyesi, cadde boyunca yaptığı başak detaylı aydınlatma direkleri ve saat kulesi ile caddeye estetik bir görünüm kazandırdı. Üzerinde mimari esintiler taşıyan 10 metre yüksekliğinde görselliği ile göz kamaştıran saat kulesi görenleri kendine hayran bırakıyor.

Gece aydınlatmalı olan saat kulesi, elektrik kesintisi, arıza ve benzeri sebeplerle durması halinde kendisini GPS üzerinden otomatik ayarlayarak güncel zamana geliyor

 

Bölgede bulunan esnaf ve vatandaşlar caddenin yeni görünümünü çok beğendiklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2021, 11:39

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER