banner113

Vali Demirtaş’ın “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı. Demirtaş mesajında şunları söyledi;

Vali Demirtaş’ın “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı
15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ / PDY) mensuplarınca ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş ve büyük Türkiye idealimize, 2023 hedeflerimize, mazlum milletlerin sesi ve hamisi olan irademize, demokrasimize yönelik kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı.Hatta öyle ki, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultmuşlardı. Ancak milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı.

 

Milletimiz 15 Temmuz gecesi sokaklarda, meydanlarda, tıpkı Çanakkale Savaşı’nda, İstiklal Harbi’nde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuştu. O gece iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı. Bu darbe girişiminde milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.

 

Milletimiz üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmamış, meydanı darbecilere bırakmamıştı. Milletimiz, Emniyet Teşkilatımızın mensuplarıyla ve darbecilere karşı harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarıyla omuz omuza vererek, bu darbe girişimine karşı tarihî bir duruş sergilemiştir.

 

Tankların etkisiz hâle getirilmesi başta olmak üzere dik duruşlarıyla memleketine ve geleceğine sahip çıkan milletimiz, gece boyunca sayısız kahramanlık destanı yazmıştır. Bıyıkları henüz terlememiş gençlerden, 70 yaşındaki ihtiyarlara, işçisinden patronuna, köylüsünden şehirlisine kadar milletimizin tüm fertleri meşrep, siyasi görüş farkı gözetmeksizin darbeciler karşısında tek vücut olmuştur. Darbe teşebbüsünde bulanan hainlerin karşısına dikilen vatandaşlarımız, gözlerinin önünde onlarca kişinin yaralanmasına ve şehit olmasına rağmen sabaha kadar yerlerini terk etmemişlerdir.

 

Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadeleler, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar da  yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

 

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.

 

Bugün bize düşen millî ve insani sorumluluk; tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitleri anmak, hatırlamak ve hatırlanmasını sağlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi; 15 Temmuz gecesini şanlı bir tarih sayfasına çeviren ve son büyük destanımızı kanları ile yazan şehitlerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, gazilerimiz ile kalbi ülke sevgisiyle çarpan, sokaklara çıkarak şanlı destanın bir parçası olan milyonlarca vatandaşımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2020, 09:46

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER