Kızıltepe’de 15 Temmuz Etkinliği Düzenlendi

Cumhuriyet meydanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliği düzenlendi..

Kızıltepe’de 15 Temmuz Etkinliği Düzenlendi


Kızıltepe Kaymakamlığı 2016 yılında Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) seçimle iktidara gelen hükümeti devirmek ve ilke yönetimine el koymak amacıyla kalkıştığı ve 251 vatandaşın şehit olduğu darbe girişiminin 4. yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanında anma programı  düzenledi. Etkinliğe ilçe Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Garnizon Komutanı Albay Atilla Terzioğlu, İlçe Emniyet Müdürü M.Emin Yıldırım, İlçe Jandarma Komutan V. Engin Ocak, Ak Parti İlçe Başkanı Bülent Şahin, Meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Muhtarlar, kamu-kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve vatandaş katıldı.

Bayraklarla donatılmış Cumhuriyet meydanında düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliği saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Başak Fm radyosu koordinatörü Nur Patır'ın sunuculuğunu yaptığı proğram Şehitler için okunan Mevlid-i Şerif ve ilçe müftüsü Masım Taşçı’nın okuduğu dua ile devam eden anma etkinliği slayt gösterimleri ile sürdü.

Kızıltepe Muhtarlar Derneği başkanı Hatip Şeran ile Ak Parti ilçe başkanı Bülent Şahin tarafından günün anlamı ile ilgili birer konuşma yaptığı Anma etkinliğinde günün anlam ve önemine ile ilgili bir konuşma yapan Kaymakam/Belediye başkan vekili Hüseyin Çam, “2016 yılının Temmuz ayında özel harekat şube müdürlüğü bombalandı. Ülkenin çeşitli bölgelerinde terör örgütü PKK ile terör örgütü DHKPC ve terör örgütü TİKO ile mücadele eden, tüm terör örgütleri ile mücadele eden aslanlar şehit edildi. Bu ülkenin meclisi bombalandı. Vatandaşı tarafından seçilmiş, parti ayrımı gözetmeksizin orada bulunan milletvekilleri hepsi şehit edilmek üzere bombalandı.

Bu ülkenin Genelkurmayı bombalandı. Onun için bu yapılanları hiçbir zaman unutmamak gerekiyor. O geceyi hafızalarda daima canlı tutmak ve yapılan noksanlıkları gelecek noktasında bir daha göstermemek gerekiyor” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliği gece yarısı Camilerden sela okunmasının ardından sone erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2020, 14:50

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER