banner113

Mardin’de İlk Defa Madde Bağımlısıyla Mücadele Eden “MARDİN ÖMÜR BOYU SEVGİ DERNEĞİ” Kuruldu

Mardin Ömür Boyu Sevgi Derneği Yönetim Kurulu, basın açıklamasıyla dernek faaliyetlerine başlayacağını bildirdi.

Mardin’de İlk Defa Madde Bağımlısıyla Mücadele Eden “MARDİN ÖMÜR BOYU SEVGİ  DERNEĞİ” Kuruldu
Kızıltepe Dunaysır otelde yapılan basın açıklamasına, Mardin Ömür Boyu Sevgi Derneği Başkanı, Mehmet Ali Demir,Başkan Yardımcısı Menduh Çakar,Dernek Sekreteri Seyithan Özdemir,Yönetim Kurulu Üyeleri M.Şerif Öter ,Mahmut Semen ve Eyyüp Akan katıldı

Mardin Ömür Boyu Sevgi Derneği Yönetim Kurulu, Başkanı, Mehmet Ali Demir dernek kapsamı ve amacı hakkında şu açıklamalarda bulundu.

Ülkemizde ve Mardin’imizde madde bağımlılığı son birkaç yıl içerisinde önemli bir artış göstermektedir.Daha önceleri Avrupa ülkelerine kıyasla önemli bir sorun olarak görünmeyen bu durum ülkemizi ve Mardin’imizi tehdit etmektedir.
Bu konuda iyi niyetli çalışmalar olmakla birlikte eğitim, sosyoekonomik durum, toplum yapısındaki değişimler, göç ve benzeri birçok olgu madde bağımlılığının artışını beraberinde getirmektedir. Ülkemizde madde bağımlılığının artışı yanında maddeye başlama yaşının 11-12 ye düşmesi, uyuşturucu tacirlerinin kendilerine hedef olarak adolesan çağ çocuklarını ( özellikle ilköğretim çağı çocukları) seçmesi bu tehditi daha da büyütmektedir
Ülkemizde ve Mardin’de esrar, uçucu madde (bally, tiner) ve opioid bağımlılarının sayısı hızla artmaktadır. Ülkemizde önemli bir sorun da madde bağımlılarının tedavisini sağlayacak merkezlerin sayısının az olmasıdır.Mardin’de ise öyle bir tedavi merkezi yoktur. Ülkemizde alkol ve sigara dışarıda tutulduğunda en az bir milyon madde bağımlısının bulunduğu tahmin edilmekte, bu sayıya uçucu maddeler, alkol ve nikotin katıldığında bu rakam milyonlara ulaşmaktadır.
Buna karşın ülkemizde sadece 20 adet AMATEM (alkol ve madde tedavi ve eğitim merkezi) bulunmaktadır. Bu birimler de genellikle 3 ilde toplandığından tedavilerde büyük aksamalar yaşanmakta, yardım arayan hastalara yeterli destek verilememektedir.
Bunun dışında tedavisi gerçekleştirilen hastalar kısa süreli tedavilerden sonra tekrar bulundukları ortamlara ve yaşadıkları yerlere geri gittiklerinde yeniden madde bağımlılığına yönelmekte ve yapılan bütün çalışmalar ,maddi ve manevi yatırımlar boşa gitmektedir.
Bu nedenle 28.08.2012 tarihinde MARDİN ÖMÜR BOYU SEVGİ DERNEĞİ resmen kurularak faaliyetlerine başlamıştır.


Derneğimizin amacı;
• Madde bağımlısı gençleri araştırarak bulmak ve onlara bir yardım eli uzatmak.
• Bulduğumuz madde bağımlısı gençleri tedavi ettirerek yeni bir sayfa açtırmak.
• Ulaştığımız gençler için kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları yapmak ve onlara doğru bilgileri en detaylı şekilde öğretmek.
• Madde bağımlısı gençlerin ailelerini bilgilendirmek ve rehabilitasyonunu sağlamak.
• Mardin’imizi temiz toplum ve temiz kent olarak duyurmak.
• Sadece madde bağımlılarına değil toplumun bireylerine yönelik eğitim programları oluşturup zararlı alışkanlıklardan koruyucu faaliyetler düzenlemek.
• Madde bağımlılığı riski taşıyan çocuklarımıza önlemler alarak onları koruyucu tedbirler almak.
• Madde bağımlılığını teşvik edici ve ona yöneltici her türlü faktör ile mücadele etmek.


Daha aydınlık yarınlar için herkesin zararlı tüm alışkanlıklara karşı el ele vererek mücadele etmesi umuduyla.
Yönetim Kurulu Adına
Mehmet ALİ DEMİR
Dernek Başkanı

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2013, 01:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Elifnaz demir
Elifnaz demir - 11 yıl Önce

başarılarının devamını dilerim

SIRADAKİ HABER