banner113

TIR şoförleri Habur'un kapatılmasını istemiyor

Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması tedirginliğini yaşayan TIR şoförleri, kapının kapatılması hem Türkiye'ye hem de Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne zarar vereceğini ifade ediyor.

TIR şoförleri Habur'un kapatılmasını istemiyor
Irak Kürdistan Bölgesi'nde 25 Eylül'de yapılan bağımsızlık referandumunun ardından Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı'nın kapatılacağı yönünde hükümet tarafından yapılan açıklamalar, iş adamlarının yanı sıra TIR şoförlerini de kaygılandırıyor. 

Türkiye'den Irak'a yük taşıyan şoförler; İLKHA muhabirlerine, kapının kapatılmasını istemediklerini, kapatılması durumunda ise kendilerinin ciddi zararlar göreceklerini belirtti.

"Millet perişan olacak"

Kapının kapatılmasıyla bütün araçların boşta kalacağına dikkat çeken TIR şoförü Fırat Bala, "Kapı kapanırsa millet perişan olacak. Bütün araçlar boşta kalacak ne yapacağımızı bizde bilmiyoruz. Zaten iş yok! Mazot parasına çalışıyoruz." dedi.

"Çok kötü bir şekilde etkileniriz"

Alternatif kapının Habur Sınır Kapısı'nın yerini tutamayacağına vurgu yapan şoförlerden Feyzi Bozan ise şöyle konuştu: "Kapı kapanırsa hepimiz çok kötü bir şekilde etkileniriz, perişan oluruz! İnşallah kapanmaz. İş yok, güç yok ne yapacağız? Alternatif kapı hiç olmaz. Habur Sınır Kapısı'nın kapatılmasını hiç istemiyoruz."

"En çok Kürtler zarar görür"

Şoförlerden Mahmut Tunç da "Kapı kapansa hepimiz buralarda perişan olacağız. Kapının kapanmasından en çok Kürtler zarar görür. Hem buradaki hem de Irak'takiler için çok kötü olacak." diye konuştu.

"Çocuklarımızın geçim kaynağının kapanmasını istemiyoruz"

Habur Sınır Kapısı'nın kendileri için ekmek kapısı olduğunu dile getiren İbrahim Çiçek, "Kapının kapanmasını kesinlikle istemiyoruz. Çünkü çok etkileneceğiz. Bu kapıdan ekmek yiyoruz. Ailemizi, çocuklarımı bu kapıdan geçindiriyoruz. Bundan dolayı kapanmasını istemiyoruz." dedi.

"Her iki taraf da zarar görür"

Şoför Mehmet Bulut ise şunu söyledi: "Habur Sınır Kapısı'nın kapatılmasını istemiyoruz. Kapatılsa Türkiye'nin zararınadır. Her iki tarafı da etkiler ama kanaatimce kapanmaz."

"TIR şoförleri ciddi manada etkilenir"

Güneydoğu'nun tek geçim kaynağı Habur Sınır Kapısı olduğuna dikkat çeken Ahmet Kaya, kapının kapanması halinde herkesin etkileneceğini belirtirken, hükümetin atacağı bu adımın TIR şoförlerini ciddi mana etkileyeceğine vurgu yapan Faruk Kılıç ise "Kapının kapanmasını istemiyoruz. Kapansa çok kötü olur. İlk önce bütün meslektaşlarımız olan TIR şoförleri kökten gider, ciddi manada etkileniriz. Hem karşı taraf hem bölgemiz hem de Türkiye ciddi manada etkilenir." dedi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2017, 09:03

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER