banner113

Müsiad Mardin Şubesi İşkur, Zümrüt Fuarcılık Ve Margiad’ı Ağırladı

MÜSİAD Mardin Şubesi her ay farklı bir Kurum veya STK ile gerçekleştirdiği ‘’Dost Meclisi ‘’ programlarına yenisini ekledi.

 Müsiad Mardin Şubesi İşkur, Zümrüt Fuarcılık Ve Margiad’ı Ağırladı

İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) Mardin İl Müdürü Mehmet Akın,  Müdür yardımcısı Abdurrahim Yalçın, Zümrüt Fuarcılık sahibi Mehmet Ünal ve Ekibi,  MARGİAD (Mardin Genç İş Adamları Derneği) başkanı Lokman Aslan ve Y.K. üyeleri ile MÜSİAD Mardin Şubesi üyelerinin katıldığı programa ilgi büyüktü. 

Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Nureddin Kasap programın önemine değindikten sonra şunları dile getirdi; 13 Mart 2016 Pazar günü Ankara’da yaşanan elim olaya neden olanları kınıyor ve

Terör’ün her Türlüsünü Lanetliyoruz.

Bölgemizde yaşanan olayların üzerine bu hain saldırıyı da duyunca kat be kat üzüntümüz arttı. MÜSİAD olarak, Ankara’da düzenlenen terör saldırısını lanetliyoruz. Kardeşlerimizin hayatını, evlatlarımızın geleceğini ve milletimizin birliğini hedef alan bu alçak saldırılar amacına ulaşmayacak, bizleri yıldıramayacaktır.  Dün birlik açıklaması yapan terör örgütleri ülkemizin ve milletimizin birliğini yıkamayacaktır. Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör Türkiye’ye boyun eğecektir. Milletçe bir kez daha canımız yandı. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.' dedi.

Kasap, MÜSİAD güncel programlarını katılımcılara aktardıktan sonra sözü İŞ KUR Müdürü Mehmet Akın’a bıraktı.

                Türkiye İş Kurumu değişim ve yeniliklere uyum sağlayarak, hizmet kalitesi ve çeşitliliği ile işsizlikle mücadelede etkin rol oynayan, işgücü piyasasında öncü ve saygın bir kurum olmak ve İşgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda; iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin bir şekilde sunmak, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik aktif programlar yoluyla istihdamı kolaylaştırmak, korumak, geliştirmek, çeşitlendirmek ve işsizlere iş imkanı sağlamak olduğunu dile getiren Akın; ‘yaptığımız İş başı eğitimi (stajyer) gibi projelerle siz yatırımcılara ve işverenlere bir nevi de olsa nefes aldırmayı hedeflemekteyiz. Meslek edindirme kursları ve bünyemizde okul, cami gibi kurumlarda da hem onlara işçi sağlıyor hem de ailelerin belli bir sürede olsa geçim kaynağını sağlamış oluyoruz. Bu kapsamda Mardin İŞ KUR olarak 2015 yılında 47 Trilyon TL harcadık. 6-7-8 ve 9 Aylık programdan 5500 vatandaşımıza iş imkânı sunduk. Bunun yanı sıra Uygulamalı Girişimcilik Kurslarını düzenlemekteyiz ve kursiyerlere günlük 20 TL vermekteyiz. Bu tür çalışmalarımıza daha da yenilerini ekleyip vatandaşlarımıza hizmeti devam ettireceğiz.’ dedi.

MARGİAD Başkanı Lokman Aslan da gündem ve iş ortamı ile ilgili yaptığı konuşmadan sonra,

                Zümrüt Fuarcılık sahibi Mehmet Ünal ise Mayıs ve Nisan aylarında yapılacak olan Gıda Tarım ve İnşaat Fuarları hakkında şunları katılımcılara aktardı; MÜSİAD Mardin Şubesi destekleri ve Zümrüt Fuar Organizasyon öncülüğünde 5-8 Mayıs 2016 Tarihlerinde Movapark MARDİN FUAR alanında Yapı Grubu İş Makineleri, İnşaat, Enerji, Isıtma-Soğutma Teknolojileri ve Tadilat Fuarı düzenlenecektir, Fuarda Yapı Grubu, Belediye Ekipmanları, İş Makineleri, Enerji, Dekorasyon Holleri oluşturulacaktır. Ayrıca çevre Belediyelerden ve Kamu Kuruluşlarından, özel sektörden iş makinesi talepleri ve iş bağlantıları olacağı kanaatindeyiz. Kurum ve Kuruluşların satın alma Müdürleri Fuara özel davet edilecektir. Ayrıca Iraktan ve Ortadoğu Ülkelerinden Resmi Heyet daveti yapılacaktır. (20 - 23 Kasım 2014 tarihindeki Yapı fuarımıza 3 binin üzerinde yabancı, 30.000 yerli ziyaretçimiz gelmiş ve iş bağlantıları yapılmıştır.) Bilindiği üzere bölgenin ciddi enerji açığı mevcuttur. Birçok projede (TKDK, DİKA vs Kurumlar) enerji yatırımları mekanizasyon vs. üzerine %75 -%80 oranlarında hibe destekli projeler çağrıya çıkacaktır. Özellikle tarım yatırımlarında kentsel dönüşümde destekler artmaktadır.’ dedi.

                Soru cevap faslı ve toplu fotoğraftan sonra program konuklara hediye takdimiyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2016, 07:55

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER