banner113

MARDİN AK GENÇLİĞİ AFRİKA’DA SU KUYUSU AÇTI

AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Özkan, “Göreve geldiğimiz günden beri sürekli hayalimizde bulunan Afrika’da ki kardeşlerimiz için kuyu açmaktı. Çok şükür sonunda bizlere nasip oldu”.

MARDİN AK GENÇLİĞİ AFRİKA’DA SU KUYUSU AÇTI

AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları Başkanlığı “Bir Damla Bir Umut” sloganıyla, açlık ve susuzlukla mücadele eden Afrika’da kuyu açtırarak örnek bir davranış sergiledi.

Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını sürekli tehdit ettiğini dile AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Özkan, “Milyonlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda kitlesel hastalıklar giderek artıyor. Temiz su kaynaklarının azalmaması için ciddi ve uygulanabilir önlemler alınmazsa insanların karşı karşıya olduğu tehlikeler daha da artacak. Özellikle Afrika ve Asya bölgesi başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde insanlar günlük su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalıyor. Ulaşılan suyun çamur ve çeşitli mikroplar içermesi ise salgın hastalıklara sebep olurken, binlerce insanın hayatını yitirmesine neden oluyor. Bunun sonucu olarak ölümler de artmakta ya da binlerce insan yaşadıkları sağlık problemleri nedeni ile sakat ya da yatalak kalmaktadır. Susuzluktan ve açlıktan en çok çocuklar ve yaşlılar etkilenmesi ise daha da hüzün vericidir”.


Özkan, “Bu projemiz için geçtiğimiz aylarda "Bir Damla Bir Umut" adıyla yaptığımız kermeste toplanan yardımlarla 2 kuyu açabilecek kadar destek aldık ve 1. kuyumuzun adını Derik ilçemizde yapmış olduğu olağanüstü hizmetlerle adını dünyaya duyuran ve kendisini asla unutamayacağımız Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk olarak uygun gördük. Mardinli gençler olarak, Afrika’da ki kardeşlerimizi düşünerek sosyal yardım projelerimizi her sene tekrarlamak istiyoruz. Bu kapsamda kurduğumuz komisyon dahilin de oradaki kardeşlerimize için neler yapabilir şeklinde çeşitli çalışmalarımız olacak. Çalışmalarımızda bizlere destek başta İl Başkanımız Sayın Faruk Kılıç, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe teşkilatlarımız ve  destekleriyle yanımızda olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz”. 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2020, 23:52

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER