banner113

HDP Saldırısı Kızıltepe’de STK’lar Tarafından Kınandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan STK’lar, HDP’nin Diyarbakır mitingine yapılan saldırıyı kınamak amacıyla basın toplantısı yaptı.

HDP Saldırısı Kızıltepe’de STK’lar Tarafından Kınandı

Kızıltepe ilçesinde bulunan KESK, DİSK ve TMMOB Sendika temsilcileri dün HDP’nin Diyarbakır mitingine yapılan saldırıyı kınamak amacıyla basın toplantısı yaptı. Sendika temsilcilerinin katıldığı toplantı Eğitim Sen Kızıltepe Temsilciliği toplantı salonun da gerçekleşti. Sendikalar adına basın toplantısını yapan BES Kızıltepe Baştemsilcisi Şeyhmus Akbaba,  saldırının bir katliam provakasyonu olduğunu belirtti. Saldırı ile kadın, çocuk ve bütün bir halkın hedef alındığını kaydeden Akbaba, “Amaçlanan birinci bomba ile insanları bir yere toplayıp ikince bomba ile de mümkün olan en fazla zaiyatı verdirmektir.Bu eylem bu amacı ile vahşi ,insanlık dışı bir eylemdir.Binlerce sivil insanın toplandığı bir alana bomba ile saldırma eylemi karşısında vahşet kelimesi bile anlamsız kalmıştır” dedi.

“Erzurum ve Diyarbakır olayları birbirinden bağımsız değildir”

Toplantıda tarafsızlık yemini eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çeşitli bahanelerle bir parti lehine çalışmalar yürüttüğünde altını çizen Akbaba, olayların yargı dahil olmak üzere devletin bütün birimlerinin eşlik etmesi ve seyirci kalmaları sonrasında çıktığını aktardı. Akbaba, Erzurum olayının ardından Diyarbakır olayının da yaşanmasının bir tesadüf olmadığını bunların birbiri ile bağlantılı olduğunu belirterek Diyarbakır olayının bir final olduğunu sözlerine ekledi. Aynı zaman da Erzurum olayında ellerinde molotof, pala, satır, bıçak ve taşların bulunduğu saldırganlara dikkat çeken Akbaba, bunların hepsinin polisin gözü önünde olması ve mebbet almaları gerekirken gözaltına bile alınmamaları karşısında dehşete düştüklerini söyledi. 

Akbaba, toplantının sonunda ise “Bu saldırılar Kürdistan halkını ve ezilen Türkiye halklarının özgürlük,barış ve emek mücadelesini ortadan kaldırmaya yönelik saldırılardır.Halkların umudunu,geleceğini yok etmek ve kendi diktatörlüklerini güçlü kılmak için yapılan vahşi saldırılardır.Bizler emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesi verenler olarak faşizme geçit vermeyeceğimizi gerçek ve anlamlı demokrasiyi inşa edeceğimizi ve bu yönlü mücadelemizi daha da yükselteceğimizi belirtiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 09:15

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER