banner113

Hayırseverler İçin Vefa Gecesi Düzenlendi

Mardin’e sağlık, sosyal ve kültürel alanda yaptıkları hayırlarla değer katan hayırseverler Valiliğimizin düzenlemiş olduğu vefa gecesinde buluştu.

Hayırseverler İçin Vefa Gecesi Düzenlendi

Vali Ömer Faruk Koçak ev sahipliğinde gerçekleşen “vefa gecesi” programına Mardin’e bir çok alanda hayır yapan  hayırseverler aileleri ile birlikte katılırken Vali Yardımcıları Ali İkram Tuna, Bahattin Çelik, Tolga Kamil Ersöz, Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Mazıdağ Kaymakamı Halit Benek, Ömerli Kaymakamı Erol Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, İl Jandarma Alay Komutanı Alaaddin Karsavuran, İl Müftüsü Dursun Ali Çiçek ve kurum müdürleri programda hazır bulundu.

            Programda konuşan Vali Koçak; Devletin milletten farkı yoktur, devleti ayakta tutan unsur millettir. Devlet, hizmetini vatandaşından topladığı vergilerle gerçekleştirir, dolayısıyla millet devletin kendisidir.

            Ülkenin kalkınmasında vatandaş her halükarda etkendir. Bazen hayırsever işadamı veya hayırsever vatandaş olarak, bazen de vergi ödeyerek devletin yatırım ve hizmet bütçesini milletin bireyleri oluşturur. Mardin için kentin kalkınma ateşine odun atarak alev haline getirdiğiniz, sağlık, eğitim ve diğer alanlardaki kalkınma ve gelişme alanı açan hizmet ve katkılarınız için size minnettarız, Mardin size minnettardır.

            Biz hayırsever işadamı ve vatandaşlarımızın vereceği katkı ve destek için psikolojik bir baskı ve istekte bulunmayız. Bugün sizden bir şey istemek için sizleri davet etmedik. Hayır işleri, herkesin yapabileceği bir şey değildir. Bizim görevimiz de hayır işidir, önemli bir insani hareketin, önündeki tüm bürokratik engelleri kaldırmak ve işini kolaylaştırmaktır. Bu insani kaliteye sahip çok sayıda Mardinli olmasından gurur duyuyoruz” dedi.

            Konuşmaların ardından öğretmenlerden oluşan grubun çaldığı müzikler eşliğinde yenilen yemek ile devam eden program, hayırseverlerin adına vefa ormanına dikilen fidanların sertifikalarının takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2016, 23:37

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER