banner113

Hacı Adayları Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

Hacı adaylarımızdan 207 tanesinin uğurlama programı Vali Koçak’ın da katılımıyla İl Müftülüğümüz önünde gerçekleştirildi..

Hacı Adayları Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe Müftüsü Mahmut Taşçı ve çok sayıda hacı adayı yakınının katıldığı program verilen Kur’an tilaveti ile başladı. Müftü Coşkun’un yaptığı kısa açılış konuşmasının ardından söz alan Vali Koçak konuşmasında;

‘’Herkesten öncelikle vatanımız, milletimiz, şehitlerimiz için, onların aileleri için dua istiyoruz, sonra da kendimiz için dua istiyoruz. En çok gıpta ettiğim, kıskandığım kişiler hacca gidenlerdir bunu belirtmek istiyorum. Çünkü bu tamamıyla insanın saflığa, hür insan olmaya doğru yolculuğudur. Şu andan itibaren böyle bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla önce Medine’ye gidiyorsunuz. Allah yolunuzu açık etsin tekrar. Medine sadece bir şehir değil, Peygamber Efendimizin yaşadığı, vefat ettiği ama ölmediği, halen hayatta olduğu bir şehir. Sizleri orada karşılayacak, sizler orada onun misafiri olacaksınız.

Bu yolculuk varlık sebebimiz, kainatın yaratılışının sebebi olan zat’a benzeme yolculuğudur. Onun gibi olabilmek, mükemmel insan olabilmek için, ona benzemek için yapılan bir yolculuktur. Mekke’ye gideceksiniz Allah’ın evi orada. Allah’ın rızasını kazanmak için oraya gideceksiniz. Cenab-ı Allah’ın gözünde hiçbir insanın etnik kökeni, dili hiçbirinin farkı yok ancak ona olan yakınlığın farkı var. Ondan ne kadar sakınırsak yani ne kadar takva sahibi olursak ancak o fark yaratacaktır. İnsanlara öyle bakacağız, gittiğinizde göreceksiniz ki dünyanın her yerinden en zengin yerlerden de, en fakir yerlerden de insanlar gelecek. Bütün dünyalık yüklerimizden, önce ihram giyerek kurtulacağız, kendimizi hür hissedeceğiz. İnşallah haccın sonunda da anamızdan doğduğumuz gün gibi günahlardan kurtularak hürriyetimize kavuşacağız. İnşallah gittiğinizde de, günahlarınızdan temizlenip bir çocuk berraklığında saflaştığınızda da, bu saflaşma yolculuğunun sonucunda da yine söylüyorum hem vatanımız, milletimiz, şehitlerimiz için hem de bu fakir kardeşiniz için hepinizden dua istiyoruz. İnşallah bizleri orada unutmazsınız.

Allah sizlere sağlık, sıhhat versin. Hac meşakkatli, zor bir iştir ama o derecede kıymetli bir iştir. Bu kadar kısa süre içerisinde insanın bütün günahlarından kurtulması kolay bir iş değildir. Zor olacaktır, sizlere sabır temenni ediyorum. İnşallah hiç kimsenin gönlünü kırmadan, hiç kimseye uf bile demeden herkesi severek, gönülden Allah rızası için bu haccı tamamlayıp dönersiniz. İnşallah döndüğünüzde de tekrar görüşürüz. Allah hepinizin yolunu açık etsin. Allah’a emanet olun. Hakkınızı helal edin.’’ dedi.

Program Kızıltepe Müftüsünün ettiği dua ile son buldu. Vali Koçak hacı adaylarının birçoğu ile tek tek ilgilenip onlarla vedalaştı ve otobüslere kadar onlara eşlik etti. Hacı adaylarını uğurladıktan sonra İl Müftüsü ile bir süre sohbet eden Vali Koçak müftülükten ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2015, 18:30

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER