banner113

Çakar ;”Ne Olursa Olsun, Biz “BARIŞ” İstemekte Israrcıyız”

Çakar: Ha Cizre, Ha Dağlıca Ne Fark Eder Ki?

Çakar ;”Ne Olursa Olsun, Biz “BARIŞ” İstemekte Israrcıyız”

Kızıltepe ÇEV-GÖN Başkanı Menduh Çakar yazılı bir açıklama yaptı.

 

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, son günlerde şiddeti artan çatışma, olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Gündeme ilişkin açıkalmasında Çakar, şunlara yer verdi.

 

Dün Hakkâri İlimizin, Yüksek İlçesinde bulunan Dağlıca bölgesinde yaşamını yitirenlere ve Cizre’de yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet ailelerine sabır dilerim. Sebep ne olursa olsun, öldürmenin gerekçesi olamaz. Ha Cizre’de yaşamını yitiren çocuklar, ha Dağlıca’da yaşamını yitirenler ne farkeder ki?

 

Ne olursa olsun, biz “BARIŞ” istemekte ısrarcıyız. Cizre’de günlerdir insanlar dışarı çıkamıyor. Yaralılar hastaneye kaldırılamıyor, kan kaybından vatandaşlar yaşamını yitiriyor.

 

Bazıları halkı 90’lı yıllara döndürmek için büyük çaba sarf ediyor. Ama unuttukları bir şey var, bu halk o günleri bir daha yaşamamak üzere atlattı. Ne olursa olsun, halkımızdan tek isteğimiz irademize sahip çıkalım, soğuk kanlı olalım, duyarlı olalım. Öfkeyle, kinle, nefretle hareket etmeyelim. Bu ülkeyi kimse bölmeye kakmasın  Kürt ve Türk hakları  Barış içinde bir arda  kardeşçe yaşamak için mücadele ediyor ufukta bir ışık gürünüyor Türkiye ye Barış mutlaka gelecektır.

Güzel günler göreceğiz…

 

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 01:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER