banner113

Çankırı, Muhtarlarla Toplantıda Bir Araya Geldi.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Artuklu’ya bağlı köy muhtarlarıyla yemekli toplantıda bir araya geldi.

Çankırı, Muhtarlarla Toplantıda Bir Araya Geldi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, 22. Dönem Mardin Milletvekili de olan babası Süleyman Bölünmez ile birlikte Artuklu İlçesine bağlı köy/mahalle muhtarlarıyla düzenlenen toplantıda bir araya gelen milletvekili Çankırı, muhtarların köyleriyle ilgili taleplerini dinleyerek not aldı.

 

15 Temmuz darbe girişimi ve ardından da Meclisin çalışmalarına ara vermeden devam ettiği için yaz aylarında Mardin’de yürütmeyi hedeflediği saha çalışmalarını arzuladığı şekilde gerçekleştiremediğini kaydeden Bölünmez Çankırı, bu vesileyle geçen zaman zarfında çok istemesine rağmen köylere yapamadığı ve geciken ziyaretlerinden dolayı muhtarlar aracılığıyla köy sakinlerinden özür diledi.

 

Mardin’in büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte köylerin belediyeye bağlanmasının ardından özellikle de kırsal kesimdeki köylerin hizmet alamaması konusunda kendisine iletilen şikayetlerin olduğunun altını çizen Çankırı, bu şikayetlerin her biriyle ayrı ayrı ilgileneceğini belirtti.

 

Muhtarlarla sık sık bir araya gelip sıkıntılarını dinlemeye devam edeceğini kaydeden Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye’de 53 Bin muhtarın bulunduğunu doğu-batı, kuzey yada güney farkı gözetmeden bütün muhtarların özlük haklarının AK Parti hükümeti döneminde düzeltildiğini hatırlattı.  

 

AK Parti’nin iktidara geldiğinde muhtarların aldığı aylığın 97 lira olduğunu belirten Çankırı, AK Parti hükümetleri döneminde istkrarlı bir şekilde yapılan özlük düzenlemeleriyle birlikte muhtarların aldığı aylığın bin 375 lira ile asgari ücrete endekslendini söyledi.

 

"MUHTARLARIMIZLA DAHA SIK BULUŞACAĞIZ"

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetin muhtarlara verdiği değere dikkat çeken Çankırı, İçişleri Bakanlığı bünyesinde “Muhtarlıklar Daire Başkanlığı” kurulduğunu belirterek şöyle konuştu: 

 

“Bugün sizlerle birlikte olmanın gönül huzuru içerisindeyim. Çok istememize rağmen 15 Temmuz Hain Darbe kalkışması ve ardından da Meclis çalışmaları ile bütçe görüşmeleriyle yoğun bir şekilde sabahlara çalıştık. Bu yoğunluktan ötürü çok arzu etmemize rağmen yeteri kadar sizlerle bir araya gelememenin üzüntüsü içerisindeyiz. İnanıyorum ki bundan sonra sizlerle daha sık bir araya geleceğiz. Toplantımıza iştirak etmenizden dolayı hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Muhtarlarımız, devletin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki ilk kapısı olarak görüyorum. Yerel yönetimlerden gelen bir liderin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, ülkemizin 2002’den sonra geçirmeye başladığı 15 yıllık büyük değişimin içinde elbette muhtarlıklarımız da bu değişimden hakkettiği payı almıştır. Taleplerin etkin şekilde takibi ve sonuçlandırılması için Büyükşehir Belediye Başkanlıkları bünyesinde “Muhtarlar Daire Başkanlığı”, İl ve İlçe Belediye Başkanlıklarında “Muhtarlar Müdürlüğü” adıyla sorumlu birimler kurulmuştur.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği değerden söz eden Milletvekili Çankırı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlarla rutin hale getirdiği buluşmalarda, vatandaş ile devletin en üst kademesi arasındaki duygudaşlık bağını pekiştirdiğini söyledi. 

 

Muhtarlarımız sadece kendi bölgelerinin sorunlarını değil, tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi demokrasiyi de savunmak adına şehit düşerek, vatana hizmeti en üst seviyeye taşıyan kahramanlar olarak tanımlayan Çankırı, “Muhtarlarımız yeri geldiğinde gözlerini kırpmadan bu ülke için şehit olmuştur. Bu nedenle biz, muhtarlarımızın sorunlarına, beklentilerine daha fazla özen göstermek zorundayız. Muhtarlarımızın seçildikleri mahallenin veya köyün emanetini üstlenmiş kişiler olarak bu bilinçle hareket ettiklerini çok iyi biliyorum. Biz de ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesini kamu yönetiminin tüm basamaklarında hakim kılmanın mücadelesi içindeyiz. AK Parti olarak, milletine efendilik yapan değil hizmetkâr olan bir yönetim anlayışının yerleşmesi konusunda çok önemli bir mesafe kat ettik. Muhtarlarımıza demokrasinin tabandaki temsilcileri olarak bu mücadelede çok önemli görevler düşüyor. Mahallelerinizdeki, köylerinizdeki vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirmeniz, ikna etmeniz, harekete geçirmeniz çok önemli. Onun için muhtarlarımıza birinci derecede görev düşüyor. Hangi evde kim var, kim yok, bunları emniyet güçlerinize sizler bildirmelisiniz. Eğer bu iletişimi sağlarsak, işte o zaman terör yandaşları kendilerine kaçacak delik arayacaklardır. Şahsım adına siz muhtarlarımız için elimden gelen tüm çabayı sarf ediyorum. Sizlerin taleplerini, şikayetlerini, önerilerini dinlemek ve çözüme kavuşturmak için gerek sizleri mecliste misafir ediyoruz gerekse sizlerle birlikte sorunumuzu hangi bakanlık hangi kurum çözecekse çıkıp oraya gidiyoruz. Sizleri temsilen gelen muhtarlarımızla Milli Emlak Genel Müdürlüğümüze giderek, kadastral çalışmalar ve Milli Emlak ile alakalı yaşadıkları sorunları ilgili mercilere üst düzeyde iletme fırsatı bulduk. Yine muhtarlarımızla Maliye Bakanımıza bir ziyarette bulunarak, sorunlarınızın birinci ağızdan iletilmesini sağladık. Bu girişimlerimiz neticesinde ve Maliye Bakanımızın talimatıyla iki genel müdürümüz ve daire başkanlarımız bizatihi sorunlu mahallelerimizde incelemeler yapmak üzere ilimize geldiler. Gerekli tespitleri yaparak, çalışmalara başlandı. Bir vatandaşımızın sorunu veya bir mahallemizin sorunu benim için hepimizin, bütün Mardin’in Mardinlilerin sorunu demektir. Bu noktada hiçbir ayrım gözetmediğimi belirtmek istiyorum. Davetimizi kırmayıp, toplantımıza katıldığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

 

MUHTAR ALAN: ÇANKIRI BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Milletvekili Bölünmez Çankırı’nın yaptığı konuşmanın ardından söz alan Akbağ Köyü Muhtarı Musa Alan, Artuklu’da 50 yakın köyün mağduriyetini yaşadığı kadastro sorunu nedeniyle Milletvekili Çakırı’nın sorunun çözümü için oluşturulan heyetle birlikte ilgili genel müdür ile Maliye Bakanına kadar görüştürdüğünü kaydetti.

 

Kadastro çalışmalarından mağdur olan köy muhtarları adına konuşmasını sürdüren Alan, “Sayın Milletvekilimiz, sorunumuzun çözümü için çok uğraştı ve Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun ile bizleri buluşturdu. Ankara’da yaptığımız ziyaretlerde Milletvekilimiz Çankırı, bizleri Maliye Bakanımızla da görüştürdü. Sıkıntımızı anlattık ve bakanımızın talimatıyla Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun ilk kez Ankara’dan çıkarak bir ilin sorununun çözümü için bir şehre gitmiş oldu. Bunu da biz, Sayın Genel Müdür Büyükuzun’un ifadelerinden öğrenmiş olduk. Sayın Genel Müdür, Mardin’e yaptığı ziyaretin bir ilk olduğunu ve daha önce Mardin dışında hiçbir şehre sorunun yerinde tespiti için gitmediğini kendi ağzıyla belirtmiş oldu. Bu da bizleri son derece mutlu etti. Devlet, ilk kez vatandaşa açtığı bir davayı geri çekiyor. Bunda da en büyük rol sayın vekilimiz Ceyda Bölünmez Çankırı’nındır. Yaptığı bütün katkılardan dolayı mağduriyet yaşayan bütün köylülerimiz adına kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Toplantının son bölümünde sırayla söz alan muhtarlar, köylerinde bulunan sıkıntıları sıraladı. Okul ihtiyacı, yol ve kavşak sorunu ile altyapı ve parke taşı döşemeleriyle ilgili taleplerini dile getiren Muhtarlar, Kayyum atanan Artuklu Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nden yeni dönemde daha aktif bir hizmet sunumu beklediklerini, muhtarlarla kayyum olarak atanan yetkililerin benzer toplantılar düzenleyerek sorunların çözümü için ortak akıl ve istişarede bulunulması yönündeki beklentilerini dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2016, 09:40

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER