banner113

Bakan Ergün Mardin Belediyesini Ziyaret Etti

Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, iki günlük gezi kapsamında geldiği Mardin’de Mardin Belediyesini ziyaret etti.

Bakan Ergün Mardin Belediyesini Ziyaret Etti

         Diyarbakır’dan karayolu ile Mardin’e gelen Bakan Ergün’ü Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Ak Parti Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey, Abdurrahim Akdağ, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide karşıladı.

          Belediye’yi ziyaretinde başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri tarafından karşılanan Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, daha sonra Başkan Ayanoğlu’ndan Mardin’in sorunlarıyla ilgili bilgi aldı. Slayt eşliğinde belediyenin faaliyetlerini de anlatan Başkan Ayanoğlu, son olarak Bakan Ergün’e Mardin bakır işlemesi örneği bir tepsi hediye etti.

                                     BAKAN ERGÜN İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

          Bakan Ergün Belediye ziyaretinin ardından, Saadet Eğitim Kurumları tarafından Yay Grand Otel’de düzenlenen iftar programına katıldı.

         İftar yemeğinde, Türkiye’nin eğitimli,bilgili,ahlaklı ve dürüst insanlara ihtiyacı olduğunu belirten Bakan Ergül, "Bilim Teknoloji Kurulu'nda alınan kararların hemen hemen tamamı eğitimle ilgiliydi. Eğitimde çok köklü bazı değişikliklere gidiyoruz. Önceliklerimiz değişiyor. Önce öğrencilerimize temel değerleri kazandırmak, sağlam bir temel vermek gibi. Çalışkanlık, dürüstlük, farklılıkların bir arada yaşamasına gayret etmek, farklılıkları zengin sayabilmek gibi... Bunlar insanı insan yapan temel değerlerdir. Eğer bir insanın bu temel değerleri yoksa zayıfsa bunun üzerine ne kadar bilgi koyarsanız koyun bir mana ifade etmez. Bilgiyi işe yarar hale getiren bu temel değerlerdir. Sonra temel yetkinlikler, kabiliyetler önemli. Bilgiyi o kabiliyetlerle işe yarar hale getirebilirsiniz." dedi

           Kabiliyetlerin ortaya çıkarılmasının sağlanması gerektiğini aktaran Bakan Ergün, eğitim modelinde sakatlıklar olduğunu kaydetti. Türkiye’nin yabancı dil eğitim modelinin düzgün olmadığını, yabancı dil öğrenimini başaran bir ülke olmadığını ifade eden Ergün, "Demek ki eğitim modelinde bir sakatlık var, bir yanlışlık var. Şimdi yabancı dil eğitimi de bu kararlar çerçevesinde yeniden kurgulanıyor. Eğitim sistemimizin, 21. yüzyılın güçlü Türkiye’sini inşa edecek insanlar yetiştiren bir model olarak kurgulanması gerekiyor. Yenilikçilik gibi, sorgulama gibi. Bu tür kabiliyetleri yoksa öğrencinin yenilikçi değilse, analitik düşünmüyorsa olayları sorgulamıyorsa o zaman bilgiden istifade edemez. Temel yetkinlikleri, temel niteliklerle beraber güçlü bir şekilde veren, sonra üstüne bilgi inşa eden bir eğitim modeli oluşturulmalıdır. Bunları yapabilmek için zamana ve alt yapıya ihtiyaç vardır. Türkiye bu alt yapıyı son 10 yılda önemli oranda oluşturdu." şeklinde konuştu

            İftar yemeğine Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Ak Parti Milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve Diyarbakır-Mardin Metropoliti Saliba Özmen ile çok sayıda davetli de katıldı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2012, 03:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER