banner113

Atatürk'ün Mardin'e Gelişi Törenle Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mardin’e gelişinin 104.yıldönümü törenle kutlandı.

Atatürk'ün Mardin'e Gelişi Törenle Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Mardin’e gelişinin 104.yıldönümü Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman'ın katılımıyla Hükümet Konağı’nda törenle kutlandı.

Düzenlenen törene Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, protokol üyeleri, Gaziler kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk sunumu ile devam etti.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaman, yaptığı yazılı açıklamada, “Türk milletinin yüksek vasıflarına güvenen, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu ifade eden Atatürk, 13 Mart 1916 yılında şehrimize gelmiştir. Bugün bizlerde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mardin’e gelişinin 104.yıldönümünü kutluyor bir yandan da onun ülkemiz için gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi hedefine, emin adımlarla ilerlemenin haklı gururunu yaşıyor ve bu yolda var gücümüzle çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mardin'e gelişinin 104. yıldönümü kapsamında düzenlenen koşu ve tenis turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2020, 20:48

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER