banner113

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ABDURRAHİM AKDAĞ MÜSİAD DOST MECLİSİNDE

Kahvaltılı sohbet şeklinde geçen dost meclisinde güncel, ekonomik ve sosyal konular konuşuldu.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ABDURRAHİM AKDAĞ MÜSİAD DOST MECLİSİNDE

Üyelerin yoğun katılım sağladığı dost meclisinde, söz alan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar “ Sayın Milletvekilimizin Dost Meclisimize katılımından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İstişare ve diyalog kurmanın çok önemli olduğu bu dönemde ilgili kesimlerin sık sık bir araya gelmesi çok önemlidir. Çevremizde cereyan eden dış ve iç kargaşa hepimizi olumsuz etkilemektedir. Suriye de devam eden olayların demokratik bir çözüme kavuşması hepimiz için çok önemlidir. Bölgemizde cereyan eden güvenlik sıkıntılarının ve çatışmaların biran önce sonlandırılması gerekmektedir. Kürt sorununun çözümü için ivedilikle diyalog yolunun açılması gereklidir. Son günlerde kurulan akil adamlar oluşumunun soruna katkı sunacağına inanıyoruz.

         Dündar “ ilimizde son dönemde ekonomik bir durağanlık yaşıyoruz. Üçüncü ve dördüncü çeyrek iş adamlarımız için sıkıntılı geçmekte, nakit sirkülasyonun da daralma görülmektedir. Tarım, sanayi ve turizm ağırlıklı ekonomimiz için üretim ve istihdam arttırıcı tedbirler ve düzenlemeler arttırılmalıdır”

         Dost meclisinde söz alan Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, MÜSİAD’a davetleri için teşekkür ederek “ MÜSİAD ailesiyle bir arada olmaktan ve Mardin’i konuşmaktan memnunum. Türkiye’de son yıllarda görülen pozitif gelişmenin mimarı olan AK Parti iktidarı her türlü sorun ve sıkıntının bilincinde ve bunlara hâkimdir. Mardin bazında, tarımda yaşanan elektrik ve rüzgâr afetinden dolayı oluşan sıkıntıları gerekli yerlere iletip, çözüm aramaya çalıştık. OSB’nin ek ve ikinci OSB’nin acilen kurulumu için destek ve çalışmalarımızı arttırarak devam etmekteyiz. Mardin’deki alt yapı çalışmalarının kış mevsimine kadar bitirilmesi için yoğun çaba sarf etmekteyiz. Bu konularda MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının öneri ve desteğini her zaman beklemekteyiz” dedi.

                   Akdağ “ terör ve asayiş konusunda iktidarımız her türlü çabayı göstermektedir. Demokratik açılım süreci devam edecektir. Kürt sorunu hepimizin sorunudur ve bu sorunu çözmekte kararlıyız. Her kesimin üstüne düşen görev ve sağduyuyu göstermesi gereklidir. Suriye’deki insanlık dramının çözümlenmesi için çaba harcamak hepimizin insani görevidir” dedi.

MÜSİAD üyelerinin soruları ve cevapların akabinde Dost Meclisi dilek temennilerle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2012, 00:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER