banner113

Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne Yeniden Prof.Dr.Omay Atandı

Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılan rektör atamalarında, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Serdar Bedii Omay seçildi.

Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne  Yeniden Prof.Dr.Omay Atandı

 Kurucu rektör olarak geldiği günden beri, Mardin’in tanıtımı ve akademik alanlarda yaptığı önemli hizmetleriyle adından söz ettiren Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’ın Artuklu Üniversitesi Rektörü olarak yeniden atanması, üniversite çalışanları, öğrenciler ve Mardin Sivil Toplum Kuruluşları arasında büyük bir sevinçle karşılandı.

Rektörlük binası önünde idari ve akademik personel tarafından coşkuyla karşılanan Prof. Dr. Omay, bundan sonraki dönemlerde üniversiteye ve bu şehre, hak ettiği itibarı kazandırmak için daha özverili şekilde mücadelesini sürdürmeye devam edeceğini ifade etti.

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) kararıyla 3 aday arasından ataması Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Omay:

“Medeniyetler havzasında bulunan bir şehrin üniversitesi oldukları şuuruyla her zaman hareket ettiklerini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve yüzyıllarca ilim ve irfanın başkentliğini yapmış bu güzel şehrin teveccühüne mazhar olmaktan dolayı müteşekkirim.” dedi.

Bilgi ve hikmetin ortaya çıktığı bir şehirde kurulan üniversitenin gelişiminde toplumun bütün kesimleriyle geçmişte olduğu gibi gelecekte de ahenkli ve uyumlu bir çalışma için de olacağını vurgulayan Rektör Omay şöyle devam etti:

  “İlim ve İrfanın doğduğu bir coğrafyada emin adımlarla iddialı ilerleyen üniversitesi olmak için şu ana kadar gösterdiğimiz gayretlerde sivil toplum kuruluşlarının, yerel basının, akademisyen ve idari kadronun, öğrencilerin, hayırsever işadamları ve yerel vakıfların destekleri her zaman olmuştur. Mardin Artuklu Üniversitesi’nde eğitim gören bütün öğrencilerimizin, bu şehre hak ettiği itibarı kazandırmaları için çağdaş donanımlı ve özgüvene sahip bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, her zaman önceliklerimiz arasında yer alacaktır.” 

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2012, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER