banner113

ABD Başkonsolosu Akyol Akay’ı Ziyaret Etti

ABD’nin yeni göreve başlayan Adana BaşkonsolusuLindaStuartSpecht, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay’ı ziyaret etti.

ABD Başkonsolosu Akyol Akay’ı Ziyaret Etti

ABD’nin Adana BaşkonsoluLindaStuartSpecht ve Konsolosun Siyasi ve Ekonomik İşler Müdürü J.M. SaxtonRuiz yeni görevlerine başladıktan sonra bölgede son zamanlarda yaşanan gelişmeleri öğrenmek ve gözlemek için Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay’ makamında ziyaret etti. 7 Hazirandan sonra bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin konuklarına bilgi veren Eş Başkan Akyol Akay, çok kritik ve sıcak bir süreçten geçtiklerini belirterek bölgenin yüzyıldır bu şekilde olduğunu söyledi. Akyol Akay, Suriye’de uzun zamandır bir iç savaşın yaşandığını ve Mardin’inSuriye ile sınır komşusu olmasından dolayı bundan direk etkilendiğine dikkat çekti. Çözüm sürecinin 7 Haziran Genel Seçimlerinden sonra son bulmasıyla birlikte,bölgede çatışmaların tekrar başladığını ifade eden Akyol Akay, ‘’ Suruç, Diyarbakır ve son olarakta Ankara’da yapılan bombalı saldırılar HDP ve DBP’nin projelerine yönelikti. Çatışmaların başlamasıyla birçok ilçemizde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.  Sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde birçok sivil yurttaşımız güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi. Bununla beraber siyasi operasyonlar düzenlendi. Birçok belediye Eş Başkanımız ve Meclis Üyelerimiz gözaltına alınarak tutuklandı. Kırsalda ise PKK’lilere yönelik hemen hemen her gün operasyonlar düzenlenmektedir. Bu operasyonlar sonucunda kırsal kesimde yaşanan halkımız can güvenliği olmadığı için tekrar göç etmeye başladılar. Kırsalda alanda düzenlenen operasyonlarda PKK’lilerinmezarlıkları tamamen tahrip edildi ’’dedi.

Başkonsolos Specht, Türkiye’de demokrasiden herkesin eşit bir şekilde faydalanmadığını ve çatışmaların bu yüzden yaşandığını dile getirdi. Çözümün muhakkak barış ve müzakereyle olacağını söyleyen Specht, ‘’ Müzakere sürecinin tekrar başlaması tüm halkların yararına olacaktır. Bölgede yaşanan savaştan dolayı huzursuzluğunda yaşandığını biliyoruz’’ şeklinde konuştu.

  Ziyaret yapılan konuşmaların ardından son buldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 09:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER