banner113

Kızıltepe’de İkizler Derneği Kuruldu.

Kızıltepe’de bir araya gelen gönüllüler, tek ya da ayrı yumurta İkiz, üçüz ve daha fazlası çoğul çocuklar için dayanışma derneği kurdu.

Kızıltepe’de İkizler Derneği Kuruldu.

Kendi alanında Mardin ve Bölgenin tek, ülkenin ise üçüncü derneği olan Mardin İkizler Çoğul Aileleri Derneği (MİÇAD) kuruluş işlemleri tamamlayıp resmi kimlik kazandı. Çoğul çocuklar için Saha çalışması ve hane ziyareti başlatan derneğin gönüllüleri adına derneğin amacı ve çalışmaları hakkında bilgi veren Dernek başkanı Sultan Özen; “ Birden Çoğul çocuklar ve aileleri üzerine bir çalışma yapma hayalim gönüllü arkadaşlarımın desteği ile oluverdi.

 

Bu hayalin Türkiye de 3. Bölgemizde tek olacağı ihtimali aklıma bile gelmezdi. Kısmet bu dönemeymiş. Derneğimizi yaşadığımız ilçede ikiz ve çoğullara (üçüz, Dördüz, beşiz ve daha fazlası) yönelik toplumda farkındalık oluşturma adına kurduk. Mardin İkizler Çoğul Aileleri Derneğimizi (MİÇAD) Ailelerin ekonomik durumunu gözetmeksizin, Proje ve faaliyetlerle çoğul anne baba adaylarını, anne babalarını ve çoğul çocukları bir araya getirmek hedeflerimiz arasında.

 

Çoğul çocukların haklarının korunmasını, maddi imkanı olmayan ailelere yaşam kalitelerini artırmak adına, giyim, sağlık, eğitim, burs, yuva kurma, vs. her türlü maddi manevi yardımda bulunabilmeyi hedefliyoruz.” Diye açıklayan Özen, düşündüklerinden fazla çoğul ailenin mevcudiyetine şaştıklarını belirterek, “ Aileyi ve çoğul çocukları yakından tanıma adına hane ziyaretlerimiz devam etmekte. Yapmış olduğumuz araştırmalar ve saha çalışmaları sonucunda çoğul çocuklarımızın, Hedeflediğimiz sayının üzerinde çıkması heyecanımızı bir kat daha arttırdı. Düşünsenize çalınan kapılar ardında tıpatıp aynı iki kişi veya üç, dört kişi sizleri bekliyor.

 

Derneğimiz bünyesinde yapmayı planladığımız çalışmalarımızın Coğrafyamıza ayrı bir renk, heyecan ve sevgi katacağını umuyoruz. Doğuştan içimizde var olan sevgimizi ikiye, üçe, dörde ve daha fazlasına bölüp Hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz” dedi. MİÇAD başkanı Özen yaklaşan Kurban bayramı nedeniylede şu açıklamalarda bulundu, “ Buruk kutlayacağımız Kurban bayramı yaklaşıyor. Yaşanılan tüm olumsuzlukların geride kalması en büyük arzumuz. Dinimizin anlamlı günlerinden biri olan bayramımızın insanlığa, islam alemine, ülkemize barış ve huzur getirmesini temenni eder Kurban bayramımızı en içten dileklerimle kutlarım.”

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2015, 13:52

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER