Mardin’de Uluslararası Genç Akademisyenler Sempozyumu Düzenlendi

Mardin’de Uluslararası Genç Akademisyenler Sempozyumu Düzenlendi

Mardin’de Uluslararası Genç Akademisyenler Sempozyumu Düzenlendi

Sempozyum Mardin Artuklu Üniversitesi kampüsünde bulunan kültür merkezinde gerçekleşti. Açış programına Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Kadim Akademi Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kayaoğlu, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Yavuz Selim Gülmez, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açış programında konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Kadim Akademinin kendisinin de aralarında olduğu birkaç genç akademisyen tarafından kurulduğunu söyleyerek heyecanla başladığı Kadim Akademi çalışmalarını aynı heyecanla takip ettiğini ve katıldığını belirtti.
Akademisyenliğe geçiş için verimli bir ocak olan Kadim Akademinin akademi alanında üretilen birçok anlamlı çalışmanın da ev sahibi olduğu bilgisini vere Özcoşar, nice akademisyen yetişmesine vesile olan Uluslararası 9. Genç Akademisyenler Sempozyumu’nda emek veren herkese teşekkür etti.

1700 yıllık Nisibis Akademi ve 522 yıllık Kasımiye Medresesi’nin mirasçısı olan Mardin’de 2010 yılında her kesimden birçok akademisyenin bir araya gelmesiyle kurulan Kadim Akademinin kurulduğunu söyleyen Kadim Akademi Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kayaoğlu, Kadim Akademinin öğrencilerin üniversite eğitimlerinin yanında akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim genç akademisyenlerin yetişmesi için bu tarihten beri çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek dil kursları ve coğrafyamıza ait medeniyetlerin tanınmasını temele alan derslerin yanında; akademik dünyaya gönül ve zihin dünyasına bağlı nitelikli akademisyenler yetiştirmek için yapılan çalışmaların son halkasını oluşturan Genç Akademisyenler Sempozyumu her yıl düzenli olarak yapılmaya devam edildiğini anlattı.

Sempozyum programı ile ilgili bilgi veren Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Yavuz Selim Gülmez de her yıl gerçekleştirilen sempozyumun bu sene Kudüs ve Filistin odağında gerçekleştirildiğini ve genç akademisyenler arasında yoğun bir ilgiyle karşılandığını söyledi. Sempozyumda sunulan bildirilerin daha sonra kitaplaştırılacağını da sözlerine ekleyen Dr. Öğretim Üyesi Gülmez, sempozyumda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Siyonistlerin Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım nedeniyle odak noktasını “Kudüs ve Filistin” olarak belirleyen Uluslararası 9. Genç Akademisyenler Sempozyumu’nda başta Filistin ile ilgili olmak üzere sosyal bilimlerin pek çok alanından onlarca bildiri sunuldu.
Yüz yüze ve çevrimiçi olarak eşzamanlı yapılan oturumlarda birçoğu ilk defa bir sempozyumda sunum gerçekleştiren genç akademisyenler tebliğlerini sunarak akademik konularda tartışmalar yaptılar.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER