banner113

Vali Koçak Kızıltepe Kaymakamı Güldoğan’a Ziyarette Bulundu.

Ali Güldoğan’ı, İl Jandarma Alay Komutanı Alaaddin Karsavuran ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile birlikte kaymakamlık binasında ziyaret eden Vali Ömer Faruk Koçak ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Vali Koçak Kızıltepe Kaymakamı Güldoğan’a Ziyarette Bulundu.

İçişleri Bakanlığı Kaymakam ve Vali Yardımcıları Atama Kararnamesi ile Kızıltepe Kaymakamlığı’na atanan Ali Güldoğan’ı, İl Jandarma Alay Komutanı Alaaddin Karsavuran ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile birlikte kaymakamlık binasında ziyaret eden Vali Ömer Faruk Koçak ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mardin’i iyi tanıyan Vali Yardımcısı Güldoğan’ın Kızıltepe Kaymakamlığına atanmasının Kızıltepe için büyük bir kazanç olduğunu belirten Vali Koçak “Kızıltepe gibi önemli bir ilçemizin gelişmesi, kalkınması, huzuru ve refahı için değerli Kaymakamımızın önemli çalışmalar yapacaktır diye düşünüyor hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bir basın mensubunun Mardin’de yaşanan terör eylemleri ile ilgili açıklama istemesi üzerine DAİŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerinin Türkiye’ye savaş açtıklarını belirten Vali Koçak “DAİŞ, PKK ve onların yavrusu diyebileceğimiz DHKP-C terör örgütleri Türkiye’ye savaş açtılar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün sabrıyla ve devlet olmanın verdiği olgunlukla bu çözüm sürecinde olabilecek her türlü sabrı göstermesine rağmen bu terör örgütleri Türkiye’nin huzurunu ve güvenini bozmak için ellerinden geleni yaptılar ve dolayısıyla devlet olmanın gereği olarak ta Türkiye Cumhuriyeti devleti terör örgütlerine karşı gerekli mücadeleyi başlattı. Memnuniyetle görüyoruz ki Türkiye Cumhuriyetinin devletinin devlet olama olgunluğu, sabrı ve gücü terör örgütlerini zayıflattığı gibi vatandaşımızın devletine milletine kendisine olan güvenini de arttırdı. Vatandaşın huzurunu bozmaya yönelik girişimler olsa da vatandaşlarımız kendi huzurlarına sahip çıktılar. Vatandaşlarımızın huzurunu bozanlara en ağır şekliyle karşılık vermeye devam edeceğiz” dedi.

Devletin şevkatli elini, vatandaşın huzurunu bozmaya çalışan terör örgütü üyelerine bile uzattığını belirten Vali Koçak “Devletin şevkatli eli sadece vatandaşımız için değil devlete savaş açmış teröristler için bile geçerlidir. Kolluk kuvvetlerimize karşı çatışmaya giren bir terörist yaralandığında ilk tıbbi müdahaleyi gene kolluk kuvvetlerimiz yapıyor, onlara ilk yardımı yaparak hastaneye götüren bizim ambulanslarımız. Devlet olmasa o teröristin bile yaşama hakkı elinden alınmış olacak. Devletin olmadığı yerde yaşama hakkı olmaz, canı, malı ve namusu korunamaz. Hepimizin devletine sahip çıkması lazım son dönemlerde meydana gelen hadiseler şüphesiz ki istediğimiz hadiseler değildir, ancak devletimiz bunların üstesinden gelecektir. Bu süreç içerisinde şehit verdiğimiz arkadaşlarımız oldu tüm şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine de sabırlar temenni ediyorum. Biz bu mücadeleyi yürütürken vatandaşlarımızın haklarından, hürriyetlerinden en ufak bir fedakarlık yapmadan yürüteceğiz, vatandaşlarımızın bundan en ufak bir endişe duymasına gerek yok burada bizim yapmak istediğimiz vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliğidir. Kaynağı ne olursa olsun terör bir insanlık suçudur bu suçların bertaraf edilmesi de bizim görevimizdir bunu da en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz” şeklinde belirtti.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 20:39

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER