banner113

Kızıltepe’de Açık Rögar Kazalara Davetiye Çıkarıyor

Kızıltepe ilçesinde yoldaki rögarın açık olmasına tepki gösteren halk, mağdur olduklarını dile getirerek rögarın bir an önce kapatılmasını istediler.

Kızıltepe’de Açık Rögar Kazalara Davetiye Çıkarıyor
Kızıltepe (Qoser) ilçe merkezinden geçen tarihi İpek Yolunun yanındaki yolda rögarın kapağının olmaması tehlike saçıyor. Rögarın bir an önce kapatılması gerektiğini vurgulayan esnaf ve mahalle sakinleri yetkililere seslenerek sürekli araç ve çocukların rögara düştüklerine dikkat çektiler.
Rögar kapağının olmayışı ve herhangi bir uyarı bulunmayışı birçok aracın kaza yapmasına sebebiyet verdiği belirtiliyor.
Sürücü ve yayaların dikkatini çekmek için çevredeki bir esnaf tarafından iki adet karton borunun rögara koyulduğu görülüyor.
Açık rögarın yoldan geçen sürücü ve yayalar için tehlike arz etmesinden rahatsız olduklarını söyleyen esnaf ve vatandaşlar, belediye ile karayollarının duyarsızlığına tepki gösterdi.
Belediye yetkililerinin Karayollarına, Karayollarının ise Belediyeye sorumluluğu attığını öne süren esnaf, kimin yetki alanında ise rögarın bir an önce kapatılması talebinde bulundular.
Rögarın kapağının olmamasından dolayı çocukların ve araçların fark edemeyerek rögara düştüğünü söyleyen esnaf Mehmet Ürey, “Biz Belediyeden şikâyetçiyiz. Asfalt kazıldıktan sonra rögarlar kapaksız kaldı. Rögar kapakları kapanmadığından dolayı buraya çocuklar ve araçlar düşüyor. Bu yolun asfaltını da döksünler. Esnaf olarak bayağı mağdur durumdayız. Önlem amacıyla bu gördüğünüz karton borularını koydum, gelip gidenler fark edip içine düşmesin diye” dedi.
Ürey, “Birkaç kez Belediye çalışanlarına başvurduk, Belediye yetkilileri dediler ki ‘Bu bizim sorumluluğumuza ait değil Karayollarına ait olması gerekiyor” Karayolları ekiplerine sorduğumuzda onlar da ‘Belediyeye ait tali yol olduğundan dolayı Belediyenin bunu yapması gerekiyor.’ Biz buradan sesleniyoruz yetkililerin bu sorunumuza bir el atıp mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Mahalle sakinlerinden Çetin Özgün ise, rögar kapağının olmamasından dolayı birçok yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların meydana geldiğini belirterek, “Bu rögarın açık bırakılması nedeniyle her gün araçlar kaza yapıyor, içine düşen çocuklar yaralanıyor. Özellikle gece karanlığında yoldan geçen araçlar fark edemeyip düştüğü için hem maddi hasar meydana geliyor hem de yaralanmalar oluyor. Yetkilerden bir an önce el atmalarını istiyoruz. Gerek Karayolları olsun gerekse Belediye olsun halk oy verirken hizmet bekleyerek oy veriyor. Bu noktada duyarlı olmalarını bekliyoruz.” diye konuştu.   (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 13:15

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER