banner113

Ünlü Aşçı Hikmet Usta Cezaevinde Aşçı Yetiştiriyor

Kızıltepe’li Ünlü Aşçı Hikmet Usta Cezaevindeki bulunan Hükümlü ve Tutukluların tahliyelerinden sonra topluma adapte olmaları için aşçılık kursu verdi.

 Ünlü Aşçı Hikmet Usta Cezaevinde Aşçı Yetiştiriyor
Cezaevindeki bulunan Hükümlü ve Tutukluların rehabilite çalışmaları kapsamında açılan ve tahliyelerinden sonra iş ve meslek sahibi olabilmeleri amacıyla açılan ve usta öğretici tarafından verilen aşçı çırağı kursunu tamamlayan kursiyer mahkûmlara kurs bitirme sertifikasını verildi.

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 4 ay süren ve 31 kursiyerin 272 saat kurs gördüğü aşçılık kursunda, Hijyenlik ve iş güvenliği dersleri ile beraber, içinde Çorba, Salata, sıcak yemekler, pilav ve yöresel yemeklerin yapılışını öğreten yemek derslerinde kursiyerlere aşçı çırağı olma imkanı sağlandı.

Kursunun son gününde Aşçı çırağı Kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere, düzenlenen tören ile Aşçılık çırağı belgesi verilmesinin ardında kursa katılan mahkumlar tarafından Protokol üyelerine, Cezaevi yönetimine ve cezaevindeki mahkumlara kendi hazırladıkları yemekler ikram edildi.

Törene Cezaevi müdürü Mehmet Zahir Aydın. Halk eğitim merkezi müdürü M.Hadi Gökdemir ve cezaevinde bulunan mahkûmlar katıldı.

Kurs eğitmeni Hikmet Ölçer, bu tür sosyal sorumluluk projelerinde sürekli görev aldıklarını belirterek , " Amacımız, cezaevindeki mahkumlara içerde bulundukları süre içerisinde bir meslek öğretmek ve cezaevindeki sürelerini tamamladıktan sonra normal hayata başlarken, bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır..Bana bu fırsatı ve izni veren Kızıltepe cumhuriyet başsavcısı Ramazan Esen ,Halk Eğitim Müdürüne ve Cezaevi Müdürüne teşekkür ederim. Buna benzer sosoyal sorumluluk projelerinde sürekli olacaz " diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2014, 00:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER