banner113

Sobacılar Çarşısında Yol Yapım Çalışması Başladı.

Kızıltepe ilçesinde süren yer altı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda yenileme çalışmalarına başlandı.

Sobacılar Çarşısında Yol Yapım Çalışması Başladı.

Kızıltepe Kaymakamı/Belediye başkan vekili Hüseyin Çam, “Devletimizin bütün imkanlarını, bakanlıklarımızın imkanlarını seferber ederek vatandaşlarımıza paramız yok, bütçemiz yok demeyeceğiz hizmet üreteceğiz.”

Kızıltepe ilçesinde süren yer altı çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda yenileme çalışmalarına başlandı.

İlçe merkezinde yer alan ve işlek caddelerden biri konumunda bulunan sobacılar çalışmasında yol yenileme çalışması başlatıldı. Parke taşı ile kaplanacak yol çalışmasını yerinde inceleyen ilçe Kaymakamı/Belediye başkan vekili Hüseyin Çam, alt yapı çalışması tamamlanan yollarda yenileme çalışmasına başlayacaklarını, diğer yollarda ise kış öncesi geçici olarak pansuman çalışmasına başladıklarını belirterek yıl sonuna kadar 52 metrekareyi tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Sobacılar Çarşısında başlayan parke çalışmalarını yerinde inceleyen ilçe Kaymakamı/Belediye başkan vekili Hüseyin Çam, burada bulunan esnafları da ziyaret ederek kendiler ile sohbet ederek sorun ve şikayetlerini dinledi. Esnaf ziyareti ve çalışma denetiminin ardından basın mensuplarının ilçedeki yolların durumu ve yapılacak çalışmalar ile ilgili sorularına verdiği demeçte, Kızıltepe Belediyesini sorumluluk alanları içerisindeki bütün sokaklarının sorunlarını iki yılın sonunda bitiren ve artık yeşil alanlar için çalışan, hizmet üreten bir belediye haline getireceklerini belirterek şunları söyledi;

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Kızıltepe Belediyesi olarak ilçemizde Sobacılar Çarşındaki caddemizde park çalışması başlattık. Bu caddede hem MARSU hem Doğal Gaz ve Elektrik Kurumu çalışmalarını bitirdiler, örnek bir cadde yaparak vatandaşımızın hizmetine sunacağız. İlk görevlendirildiğimiz gün vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak adımlar atacağımızı, laf değil icraat ve hizmet üreteceğimizi söylemiştik. Bu doğrultuda çalışmalarımıza başladık.
Tabi önümüz kış mevsimi vatandaşımızın kışı rahat geçirebilecek pansuman tedbirlerle hizmetlerimiz devam etmektedir.

Bahar ile birlikte çok ciddi bir seferberlik ilan ederek 45 ilden daha büyük ilçe olan Kızıltepemizi daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz. Yaşam seviyesi daha yüksek bir ilçe haline getireceğiz. Bu tarz hizmetler yapabilmek için hem maddi hem de zaman anlamın ihtiyaç doğuyor. Vatandaşlarımızdan biraz sabır bekliyoruz. Devletimizin bütün imkanlarını, bakanlıklarımızın imkanlarını seferber ederek vatandaşlarımıza paramız yok, bütçemiz yok demeyeceğiz hizmet üreteceğiz. İnşallah iki yılın sonunda Kızıltepe Belediyesinin sorumluluk alanları içerisindeki bütün sokaklarının sorunlarını bitireceğiz. Artık yeşil alanlarla çalışan, hizmet üreten bir belediye haline getireceğiz.

Kızıltepe'deki bütün caddelerde Elektrik, doğal gaz ve MARSU’nun birlikte çalıştığını anlatan Çam, "İlk göreve geldiğimiz gün kurumlar olarak koordineli çalışacağımızı belirtmiştik. Bundan sonraki süreçte vatandaşımızın yoğun olduğu alanlarda bir kurumun bitirdiği yeri diğer kurumun öncelikleri arasına alıp hemen bitirmesi ve üst yapısı ile birlikte artık vatandaşımızın serzenişi olan birisi yapıyor birisi bozuyor serzenişini duymamak istiyoruz. Sobacılar Caddesi bitince ardından Kilise Caddesine geçeceğiz. Çünkü nüfus yoğunluğu olarak çok önemli bir caddedir. Kilise Caddesi için sıfırdan parke yapmayı planlıyoruz.
Hedefimiz 2019 Aralık itibarı ile yaklaşık 50 bin metrekare alanda yeniden yapma ve bakım onarım çalışması gerçekleştireceğiz. Yani hedef 50 bin metrekareyi 40 günde bitirmek.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2019, 10:04

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER