banner113

Kızıltepe’de “Hayat Namazla Güzeldir“ etkinliğine yoğun ilgi

Kur'an Nesli Platformu tarafından Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğine yoğun ilgi gösterildi.

Kızıltepe’de “Hayat Namazla Güzeldir“ etkinliğine yoğun ilgi

Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında, Kızıltepe’de 15 günlük abdest ve namaz eğitimini başarıyla tamamlayan yaklaşık 600 öğrenci için ilçedeki bir düğün salonunda etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe; HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç, Artuklu İlçe Başkanı İsmail Çevik, Kızıltepe İlçe Başkan Yardımcı Abdullah Kavan, öğrenciler velileri ve vatandaşlar katıldı.

Sunumunu Hamza Geşgin ile Habib Hüseyin Mecit’in yaptığı program, Mehmet Ali İldem’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra kız ve erkek ilahi gruplarının okudukları şiirler ve seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Seslendirilen ilahi ve şiirlerin ardından programın açılış konuşmasını yapan Kur'an Nesli Platformu Mardin Koordinatörü Mahmut Akın, bu yıl programa katılım oranının geçen yıla göre çok daha fazla olduğunu söyledi.

Akın, "Kur’an Nesli Platformu bu yıl ‘Hayat Namazla Güzeldir’ temasıyla 'ağustos ayını namazı ayı’ olarak ilan etti. Bizlerde bu çerçeve de 6-10 yaş arası çocuklarımıza namaz eğitimini verdik. Kur’an Nesli Platformu bu çerçeve de güzel bir müfredat hazırlamıştı. Eğitmenlerimizde bu müfredatı uyguladılar. Çocuklar bundan çok haz aldılar ve faydalandılar. Belki de bu çocuklarımızın üzerinde ömürleri boyunca onların namaz kılmalarına sebep olacaktır. Kızıltepe’de geçen sene sayımız 200 civarındayken, bu sene yaklaşık 600 çocuğumuza bu eğitimi verdik." dedi.

Ardından küçük çocuklar tarafından namazın ehemmiyeti ile ilgili ayet hadisler okundu.

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Fesih Memiş, tüm peygamberlere ilk olarak namazın emredildiğini ve ibadetler arasında en önemli olanının namaz olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Bu dünyada mahlukatın en şereflisi olan biz insanlar, Allah’u Teala’nın kendilerini yeryüzünde halife olarak konumlandırdığı insanlar evvela üzerimize farz olan en önemli görev, Allah’ı bir olarak tanımak, kainatın inancına sahip olmaktır. Bunun yanında bizi yaratan Allah’a karşı mükellefiyet ve sorumluğumuzu yerine getirmek. Bu mükellefiyet ve sorumluluk arasında en önemlisi ibadettir. İbadetler arasında en önemlisi namazdır. Zira Resulü Ekrem efendimize (sav) nazil olan ilk vahiyden sonra Allah’u Teala namaz kılmayı emretmiştir. Ondan önceki ümmetlere gönderilen bütün peygamberlere de namaz kılma emri vardır ki ondan önce Hz. İsa (as) da henüz beşikteyken konuşmaya başladığı zaman ‘ben aranızda bulunduğum müddetçe namaz kılmakla emrolundum’ emr olunan emirlerden bir tanesi de namazdır. Resulullah namazla ilgili bir Hadis-i Şerifte, 'namaz dinin direğidir, namazını kılan dinini ayakta tutmuştur, namazı terk edende dinini yıkmıştır.' buyuruyor. Bizim namazsız bir günümüz olmaması lazım."

Namazın önemine dikkat çeken Memiş, “Namaz dinin direğidir, namaz müminin miracıdır, namaz kalbin cilasıdır. Namazla kişi imanını duyu organlarına hissettirir. Namazla kişi günde 5 vakit Allah’ın huzurunda durarak alemi Ervah-ta Allah’a verdiği sözü yeniler. Kısacası günde 5 vakit, Allah’a tekmil verir ve der ki; ‘Ya Rabbi ben senin huzuruna durdum, ben senin emrine amadeyim, senin emrini yerine getirmeye amadeyim diye günde 5 vakit söz verir.  Dolayısıyla namaz bir zikirdir, namaz Allah’ı anmaktır, namaz Allah’ı hatırlamaktır. Nitekim Allah’u Teala Kur’an-ı Kerimde ‘beni zikretmek için namaz kıl’ diye emrediyor. Kişi namaz kıldığı halde kötülüklerden, çirkinliklerden uzaklaşmıyorsa o namazın ona ne dünyada ne de ahirette bir faydası yoktur." ifadelerini kullandı.

Program sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Kız çocukları tarafından seslendirilen ilahi ve yapılan duanın ardından program sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2017, 18:32

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER