banner113

9 kişilik ailenin geçim kaynağı inek çalındı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde hırsızlar 9 nüfuslu Zamur ailesinin inek ve buzağını çalıp kayıplara karıştı.

9 kişilik ailenin geçim kaynağı inek çalındı

Kızıltepe Kılduman Mahallesi'nde (Quldûman köyü) Ramazan Zamur’a ait 20 bin TL değerindeki inek ile buzağı gece hırsızlar tarafından çalındı. Çalınan inekten elde ettikleri gelirle geçimlerini sağladıklarını belirten Zamur çifti, inek ile buzağıyı gören ya da haberdar olanların insanlık namına kendilerine haber verilmesini istediler.

Çalınan inek ile buzağının 20 bin TL değerinde olduğunu söyleyen Ramazan Zamur, olay anını şu şekilde anlattı: “Saat 22.00 ile 00.00 arası elektriğimiz kesiliyor saat 00.00’de elektrik geldikten sonra inek ile buzağıya yem ve su verdim sonra dama çıkıp uyudum. Gece saat 02.00 de hırsızlar avlunun etrafındaki teli kesip inek ile buzağımızı çalmışlar. 7 çocuğum var onları bu inekle besliyordum. İneğimin fiyatı 15 bin TL buzağı ise 6 bin TL değerindeydi. İkisinin değeri Yaklaşık 20-22 bin TL civarıydı. Başka bir gelir kaynağımız yok bende işsizim çalışmıyorum. Eğer bunlarda merhamet, insanlık duygusu varsa inekleri geri getirmelerini diliyoruz. Karakola gidip suç duyurusunda bulundum. Temennimiz, ineği ve buzağıyı geri getirmeleridir getirmeseler onları Allah’a havale edeceğiz.”

Zamur, “Herhangi bir şekilde inekleri bulan veya gören olursa insanlık namına bize haber vermelerini rica ediyoruz. Bunun haricinde zaten başka bir şeyimiz yok onları da çaldılar. Allah hakkımızı bırakmasın şayet getirseler Allah onlardan razı olsun diyeceğiz. Birilerinin aracılığıyla olsa ya da köyün etrafına bırakıp gitseler yeter ki hayvanlarımı getirsinler onlara mükafat olarak bir hediye de veririm. Evimiz taziyeye dönmüş olayı duyan gelip başsağlığı diliyor.” diye konuştu.

Gözyaşları içerisinde inek ile buzağının geri getirilmesi için hırsızlara seslenen Rukiye Zamur ise "Her sabah kalktıktan sonra ineğimi sağıp yem veriyordum bu sabah kalktım inek ile yavrusunu çalmışlar. Deliler gibi sağa sola gidiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Allah rızası için eğer sesim size geliyorsa ya da beni görüyorsanız, fakiriz onun sütünü ve yoğurdunu satıp geçimimizi sağlıyorduk. 9 nüfusuz eğer birazcık kalplerinde merhamet varsa ineklerimi getirirler. Tüm ailenin gözü bu inekteydi, Allah rızası için ineği getirin herhangi bir yere bırakın gidin dünden beri boğazımızdan ne yemek ne su geçmiyor. Eğer sizde biraz Allah korkusu varsa getirirsiniz." şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2017, 15:30

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER