banner113

Kızıltepe’de Yürüyüşe polis müdahalesi yapıldı

Barış Yürüyüşüne izinsiz olduğu gerekçesiyle polis müdahale ederek dağıttı.

Kızıltepe’de Yürüyüşe polis müdahalesi yapıldı

DBP, HDP Kızıltepe ilçe örgütleri öncülüğünde PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde tecrit uygulandığı iddiası ve bölgede yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla Mehmet Sincar parkı önünde toplanan ve Şanlı Urfa Caddesi Çeçen Mezarlığı’na kadar yürüyüş yapmak isteyen gruba izinsiz olduğu gerekçesiyle izin verilmedi.

 

Yürüyüş öncesi aralarında HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı İsmail Asi, HDP, DBP Kızıltepe ilçe örgütü yöneticileri ve partililerden oluşan yaklaşık bin kişinin bulunduğu kitle Mehmet Sincar Parkı önünde bir araya geldi. Mehmet Sincar Parkı’ndan Çeçen Mezarlığı’na kadar yürümek isteyen kitle yürüyüşün başlamasından kısa bir süre sonra yürüyüşün yasa dışı olduğu gerekçesi ile polis tarafından durduruldu.

 

Yürüyüşüne izin verilmeyen kitle oturma eylemi yaparken HDP Milletvekili Enise Güneyli ile DBP ve HDP ilçe yöneticileri yürüyüşe izin verilmesi için polis ile yaptıkları görüşme yürüyüşün izin alınmadan yapıldığı gerekçesiyle dağılmaması durumunda müdahale edileceği belirtildi.

 

Yürüyüş nedeni geniş güvenlik önlemleri alan ve yolun girişini zırhlı araç ve TOMA ile kapatan polis yürüyüşe katılanların dağılması için yaptığı anonsların ardından önce tazyikli su ile ardından biber gazı ile müdahale etti. Yürüyüşe katılanların arasında bazı göstericilerin de taşlarla karşılık vererek ara sokaklara dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 14:04

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER