banner113

Kızıltepe’de 420 adet tarihi eser ele geçirildi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, polisin düzenlediği operasyonda Neolitik, Roma, Bizans ve farklı İslami dönemlere ait 420 parça tarihi eser ele geçirildi. Operasyonda bir şüpheli gözaltına alındı.

Kızıltepe’de 420 adet tarihi eser ele geçirildi


Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, bir şüphelinin evinde çok sayıda tarihi eser olduğu bilgisine ulaştı.

Adrese düzenlenen operasyonda Neolitik döneme ait 16 hayvan ve insan figürlü heykelcik, takı, pişmiş toprak ve seramik ile Roma, Bizans ve farklı İslami dönemlere ait 151 bakır ve bronz sikke, metalden yapılmış ok ucu, mızrak ucu, kandil, sürahi, buhurdan, ikona ve heykelcik, 127 adet çeşitli formlarda pişmiş toprak seramik kap ve farklı dönemlere ait 126 tarihi eser niteliğinde takı, kolye parçası, mızrak ve ok ucu yapımında kullanılan taşlar olmak üzere toplamda 420 parça tarihi eser olduğu değerlendirilen obje ele geçirildi.

Operasyonda ayrıca 86 adet uyuşturucu hap ve farklı çaplarda 4 fişek de ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli hakkında “Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu’na muhalefet”, “uyuşturucu madde ticareti” ve “6136 sayılı kanuna muhalefet” suçlarından işlem yapıldı.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER