banner113

Kızıltepe Peşmergeleri Bağrına Bastı.

Dün beklenen Peşmerge Konvoyu bugün öğleden sonra Kızıltepelilerin çoşkulu desteği ile ilçeden geçerek Suruc'a doğru ilerleyişini sürdürdü.

Kızıltepe Peşmergeleri Bağrına Bastı.

Kobani’deki YPG güçlerine destek vermek amacıyla Irak Kurdistanından yola çıkan Peşmerge konvoyu Mardin Kızıltepe ilçesinde binlerce kişi tarafından sevgi gösterileri ile karşılanırken peşmergelere ulaşmak, ellerini tutmak için yolun iki tarafında saatlerce bekledi.

Dün gece geçmesi beklenen Peşmerge Konvoyunu karşılamak için akşam saatlerinde ipek yokunda toplanan Kızıltepeliler geç saatlere kadar araçlarla tur attı. Konvoyun gece geçmemesi üzerine sabah yeniden ipek yolunda toplanan Kızıltepeliler saatler ilerledikçe sayıları artarak 10 binleri buldular.

  Öğleden sonra saat 14.30 civarında ilçe merkezinden geçen ipek yolunda görünen konvoya büyük ilgi ve sevgi gösterisinde bulunan halk. Konvoyda yer alan araçların üzerine çıkarak şehir çıkışına konvoya eşlik ederken kadınlar zılgıtlar ve alkışlar ile peşmergeleri selamladı. Peşmergelere dokunmak için araçların yanlarında araçlar ile yürüyen bir çok kişiye peşmergelerde yol boyunca karşılık verip ellerini tutarak sevinçlerine ortak oldular.

Konvoya yol açmak amacıyla bazı noktalarda yol güzergahı üserinde basınçlı su kullanan konvoyun önündeki bir TOMA’nın yol kenarında bulunan ve genelde kadınların bulunduğu yol kenarındakilere basınçlı su ile müdahale eden TOMA aracına vatandaşlar tepki gösterinde kısa sureli bir gerginlik yaşansada olay büyümeden doğal durumuna döndü.

Çeşitli Silah ve Obuslerin yer aldığı Peşmerge konvoyu sevgi gösterileri arasında Kızıltepe ilçesinden Önlerinde ve arkalarında yer alan Emniyete bağlı Zırhlı araçlar eşliğinde ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 13:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER