Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü M Yusuf Taşkın Güven Tazeledi

Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü M Yusuf Taşkın Güven Tazeledi

Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Derneği 3.olağan genel kurulu yapıldı. Mevcut yönetime karşı aday başvurusu yapılmayan ve tek liste ile gidilen olağan genel kurul seçimlerinden başkanlığa yeniden Mehmet Yusuf Taşkın seçildi.

Kurucu başkanlığını yaptığı Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Derneğinde 6 senedir dernek başkanlığı görevini yürüten Mehmet Yusuf Taşkın, Dernek binasında yapılan 3.olağan genel kurulda yeniden başkan seçildi. 44 üyesi bulunan derneğin genel kurula katılan 38 üyenin oylarını alarak güven tazeleyen Taşkın, desteklerinden dolayı tüm üyelere teşekkür etti.

Tek liste ile gidilen seçimlerde 7 kişiden oluşan yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yusuf Taşkın, Genel Sekreter İzzettin Taşkın, 1.Başkan Yardımcısı Abdulhamit Karaca 2.Başkan Yardımcısı Mustafa Sesiz, 3.Başkan Yardımcısı Salahattin Gündüz, Sayman Fethullah Karaca ve Sekreter Mehmet Nur Taşkın.

 

ENGELLİLER İÇİN ARAÇ VE SPONSOR İSTİYORUZ

Engellilerin sorunlarının dile getirildiği genel kurul konuşmasında Taşkın, herkesin engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini vurguladı. Engelliler olarak yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Taşkın, “ 2011 yılından beri tekerlekli sandalye basketbol branşında mücadele etmekteyiz. Sporcu yetiştirip kendi ayakları üzerinde durup kendi paralarını kazanmak için başka takımlara transfer ediyoruz. Engelli sporcularımızı spor salonuna antrenmanlara ve deplasmanlara götürmekte çok zorlanıyoruz. Takımımızı daha ileriye taşımak ve ilimizi daha iyi şekilde temsil etmek için sponsor olacak birilerini arıyoruz.”

Dernek olarak en önemli sorunlarının başında araç sorunu geldiğini belirten Taşkın şöyle konuştu. “Engelli bir vatandaş olarak Engelli kardeşlerimizi evlerinde ziyaret etmek istiyoruz. Ancak dernek bünyesinde bir aracımız olmadığı için bu ziyaretleri yapamıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını yeteri kadar eğilip çözümü noktasında ilgili yerlere ulaştıramıyoruz. Etkinliklerimizde araç temini konusunda sıkıntı yaşıyoruz. O yüzden derneğimize ait bir aracımız olsun istiyoruz. Bu konuda gerek devlet yetkilileri gerekse hayırsever vatandaşlarımızdan araç alımı konusunda desteklerini bekliyoruz” dedi.

 

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI AÇMAYI PLANLIYORUZ

Engellilerle yetkililer arasında köprü vazifesi gördüklerini ve bu güne kadar çok sayıda engelliye Tekerlekli sandalye ve malzeme kazandırdıklarını kaydeden Taşkın, Halk Eğitim Merkezi ve iş kur aracılığıyla engellilerin kendi ayaklarının üzerinde durabilmeleri, ev ekonomisine katkı sağlamaları için meslek edindirme kurslarının açılması konusunda önümüzdeki günlerde meslek edindirme kursu açılması yolunda girişimlerinin olduğu müjdesini verdi.

 

PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Gençlik ve spor Bakanlığına sunduğumuz ve kabul görülen engellilerimize yönelik açacağımız “ENGELSİZ GENÇLİK YAŞAM MERKEZİ” projemiz önümüzdeki Temmuz ayından itibaren faaliyete girecek. Bu projede engellilerimizi evlerinden çıkartarak sosyal hayata dahil edeceğiz. Ayrıca Mardin iş kur müdürlüğüne sunduğumuz bir projemiz daha var ve bu projede 20 engellimize Muhasebeci yardımcılığı kursu vereceğiz. Bu kursu bitirdikten sonra sertifika alıp bu sertifika ile onları işe yerleştirmeyi planlamaktayız. Mayıs ayı içerisinde iş kur ve KOSGEB işbirliğiyle yürütücü olarak derneğimizin üstlendiği  KOSGEB uygulamalı girişimcilik kursunda 15  engellimize girişimcilik kursu verdik. Bayramdan sonra kursiyerlerimiz sertifikalarını aldıktan sonra kendi işyerlerini açma imkanına sahip olacaklar.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2017, 11:26

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER