banner113

Kızıltepe Belediyesi Temizlik Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor

Kızıltepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlarımıza daha ferah bir kent yaşamı sunabilmek için ilçe genelinde sürdürdüğü rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra belli periyotlarla mahallelerde ve köylerde gerçekleştirdiği kapsamlı temizlik çalışmalarına da devam ediyor.

Kızıltepe Belediyesi Temizlik Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor

Kızıltepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda Cumhuriyet Meydanı, İpek Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Koçhisar Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesinde yol boyu toplu temizlik çalışmaları yapıldı. Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı güzergâhları, sokakları, kaldırımları, caddeleri, oturma banklarını ve otobüs duraklarını temizleme ve yıkama faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam etmektedir. İlçe merkezimizdeki kanalizasyon kanallarına tazyikli su ile temizleme çalışmaları yapılarak daha temiz ve sağlıklı bir ortam oluşturulmaktadır.

 

Aynı zamanda Kızıltepe Belediyesi temizlik ekipleri Cumhuriyet Meydanı’nı her pazartesi ve perşembe günleri deterjanla yıkarken, haftanın yedi günü farklı yerlere kurulan pazar yerlerini de tazikli su ve deterjanla yıkanmaktadır.  23 köyün tamamında görev yapan temizlik ekiplerimiz köylerimizde, geçmişten beri süre gelen atıkları toplayarak çöplerden arındırıyor. Toplamda 155 araç çöp toplanmıştır. Temizlik ekiplerimiz tarafından ilçemizin merkezinde bulunan çöp konteynerlarının bakım, onarım ve boyama işlemleri yapıldıktan sonra 41 adet çöp konteynerı gerekli yerlere dağıtıldı. Ayrıca tüm mezarlıklarda Kurban Bayramı öncesi vatandaşlarımızın daha temiz bir ortamda kabir ziyareti gerçekleştirmeleri için genel bakım ve temizlik çalışmaları yapıldı. Temizlik çalışmaları kapsamında, mezarlık alanları içerisindeki yabani otların kesilmesi ve temizliği, kurumuş, kırılmış veya devrilmiş ağaçların toplanması ve kesilmesi işlemleri yapıldı. Tamamlanan temizlik çalışmaları sonrasında mezarlık alanları daha güzel bir görünüme kavuşurken görsel kirlilikten de arındırıldı. Belediyemiz tarafından vatandaşlarımızın bayram sabahını temiz bir ortamda geçirmesi için de temizlik çalışmaları yapıldı.

           

Bunun yanında 2017-2018 eğitim öğretim yılı başlamadan önce çocuklarımızın eğitim görecekleri sınıflar temizlenmeye başlandı. Çocuklarımızın daha temiz daha hijyenik bir ortamda ders çalışmaları için okullar hijyenik hale getiriliyor. Belediyemizin temizlik ekipleri vatandaşlarımıza sağlıklı ve hijyenik bir yaşam ortamı yaratabilmek adına temizlik çalışmalarına devam edecektir.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2017, 10:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER