banner113

Kızıltepe Belediyesi Sağlık Komisyonu Oluşturuyor

Kızıltepe Belediyesinin katılımcılık ilkesi çerçevesinde sağlık çalışması başladı

Kızıltepe Belediyesi Sağlık Komisyonu Oluşturuyor
Kızıltepe Belediyesi katılımcılık ilkesinden yola çıkarak halkı sağlık konusunda bilinçlendirmek amacıyla Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarıyla istişare gerçekleştirdi.

Kızıltepe Belediyesinde sağlık ile ilgili yapılan istişare toplantısında katılımcılık ilkesine vurgu yapan Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Leyla Salman, “Katılımcılık ilkesinden yola çıkarak halkımızı sağlık konusunda bilinçlendirmek amacıyla Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarıyla istişare yaptık. Belediyemizin hazırlayacağı 5 yıllık strateji planında sağlık önemli bir yer tutacaktır. Halkımızı sağlık konusunda bilinçlendirmek için mahallelerimizde yapılacak sağlık taraması sonucunda ihtiyaca göre farklı branşlardaki sağlık çalışanları ile planlı bir şekilde halkımza hizmet vereceğiz. Halkımızla beraber bu kenti beş yıl boyunca beraber yönetip geleceğe birlikte karar vereceğiz. Bu kadim kentimiz için güzel kararlar alacağız. Doğruları ortak paydada, mantık çerçevesinde hep birlik karar alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Sağlık stratejik plan çalışmaları kapsamında hazırladıkları çalışma takvimine ilişkin açıklama yapan Kızıltepe Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniğinde görev yapan Uzman Doktor Berivan Tunca, “Kızıltepe Belediyesi ve Mardin’de çalışan sağlık çalışanları tarafından Kızıltepe Belediyesi Sağlık Komisyonu çatısı altında gönüllülük esasına dayanan bilgilendirme ve eğitim toplantıları gerçekleştirilecektir. Bu amaçla 14.06.2014 tarihinde saat 14:00’te Koçhisar Mahallesi’nde bulunan Şeyhdavut Yalçınkaya Halkevin’de Bulaşıcı Hastalıklar Derneği (BUHASDER) kurucusu ve Başkanı Doçent Doktor Şükran Köse tarafından “Hijyen ve Bulaşıcı Hastalıklar” konulu halk toplantısı yapılacaktır. 2014 yılında Mardin’de Hepatit B ile mücadeleyi hedeflemekteyiz. Bu amaçla ilimizde bir dizi etkinlik planlanmaktadır. ‘Hepatit B ile mücadele komisyonu’ adı altında İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği, Artuklu Üniversitesi, Mardin Tabip Odası, Aile Hekimleri Derneği, İl Halk Sağlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Müdürlüklerinin katılımıyla bir komisyon faaliyetine başlamış bulunmaktadır. Eğitim, kayıt sistemlerinin standardizasyonu ve tarama programlarını içeren proje 16.06.2014 tarihinde saat 14:00’te Artuklu Üniversitesi Koçaklar Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek ilk tanıtım, bilgilendirme ve eğitim toplantısı ile start verilecektir” dedi.

Komisyon üyeleri Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Leyla Salman, Yekta Zangırtlı, Mariya Akmeşe, Selahattin Ertaş, Şükrü Yıldırım, Nuda Kadın Merkezi Sosyologu Emine Konak, Uzman Doktor Berivan Tunca ve Hemşire Gülistan Tunç gelecek toplantıda yapılacak çalışmalar üzerinde fikirlerini beyan ettikten sonra toplantı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2014, 11:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER