banner113

Karaman Köyünün harabeleri tehlike saçıyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Karaman köyünde bulunan harabeler tehlike saçıyor. Zaman zaman çökmelerin meydana geldiği harabeler, köy sakinlerinin hayatını tehlikeye sokuyor. Yaşanan yağışlar ise çökmeleri hızlandırıyor.

Karaman Köyünün harabeleri tehlike saçıyor


Köyde bir zamanlar köylülerin ev olarak kullandığı birçok eski yapı var. Yılardır kullanılmayan evler harabeye dönmüş durumda. Zaman zaman çöken harabeler köylüleri tedirgin ediyor. Köy içinde gezen vatandaşların göçük altında kalmaktan korkuyor.

Köylerinin çok eski bir köy olduğunu dile getiren muhtar Murat Demir, yaşanan olaylardan sonra köylerini boşattıklarını ancak son yıllarda köylülerin tekrar köye dönüş yaptığını söyledi.Yapılan dönüşlerle beraber bir çok sıkıntı ile karşılaştıklarını dile getiren Demir, eksiklerin giderilmesi için devlet yardım beklediklerini söyledi.

Harabe evlerin yıkılması ya da tarihi değeri olanların koruma altına alınıp restore edilmesi gerektiğini anlatan Demir, köylüleri bunu yapacak durumu olmadığını söyledi. Köylülerin ancak geçimlerini tedarik edebildiğini kaydeden Demir, bu konuda devletten yardım beklediklerini söyledi. Demir, yaptığı girişimlerin ise sonuçsuz kaldığını aktardı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2012, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER