banner113

HDP’li kadınlar iftarda adaylarla bir araya geldi

HDP Mardin İl Örgütü Kızıltepe’de kadınlara yönelik iftar yemeği düzenledi.

HDP’li kadınlar iftarda adaylarla bir araya geldi

Halkın Demokratik Partisi Mardin Kadın secim koordinasyonu tarafından düzenlenen ve Güneş Sofrası adı verilen iftar yemeği Kızıltepe Berçem mahallesinde bulunan HDP Kızıltepe Kadın Seçim Bürosu'nda önünde caddede açılan yer sofrasında verildi.

Verilecek iftar yemeğine HDP Mardin il eş başkanı Eylem Amak, Kızıltepe ilçe eş başkanı Berivan Yıldız Ata, Mardin Milletvekili adayları Pero Dündar, Ebru Günay, Gülbin Şahin Dağhan, il-ilçe kadın yöneticiler, kadın bileşenleri ve mahalle kadınları katıldı.

Kızıltepe kadın seçim bürosunda düzenlenen iftar etkinliğinin ardından Milletvekili adayları Pero Dündar, Ebru Günay ve Gülbin Şahin Dağhan ile- il-ilçe kadın yöneticiler ve mahalleli kadınlarla " Dengê Jinên Azad" grubunun müzik şöleniyle zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde halaylar çekti.

İftarın ardından etkinliğe katılanlara yönelik bir teşekkür konulması yapana HDP Kızıltepe ilçe eş başkanı Berivan Yıldız Ata’ın ardından söz alan Milletvekili adayı Pero Dündar, katılımcılara teşekkür ederek Ramazan ayının ve oruçlarının mübarek olmasını temenni ederek kısa bir konuşma yaptı. İktidarın Kürtleri yok saydığını ancak bunun cevabını halkın sandıkta vereceğini belirteren Dündar, “Kürdistandaki evleri tutukluların evi yaptılar mücadelemiz kanımıza işlenmiş bu sevdayı kanımızdan çıkaramazlar. Kadınlar her zaman ezilip zülüm gördü İktidar tarafından, ailesi,, çevresi tarafından, ancak akp iktidarı dönemindeki kadar ezilmemişler, katledilmemeişler. 2002 yılında iktidara geldiklerinden beri kadın ve çocuk katli çoğaldı. Biz Kürtleri yok sayıyorlar, bölge illerinde ve Afrin de yaşananları Kürtlere yapılanları unutmamamız gerekir. Bu iktidar ve ittifak halkın iktidarının altında kalacak. Biz kendimizden eminiz ve seçimlerde akp’yi sandıklara gömüp baraj altında bırakacağız.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2018, 13:40

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER