banner113

(DTK) Eş Başkanı Ahmet Türk Mardin Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Ahmet Türk ve beraberindeki heyet, Rojava'ya yardım kampanyasına destek olmak amacıyla Mardin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki esnafları ziyaret etti.

(DTK) Eş Başkanı Ahmet Türk Mardin Organize Sanayi Bölgesini  ziyaret etti.

 

Ziyarete DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, PM üyesi Fesih Üzel, Belediye Başkanı Ferhan Türk, Belediye Başkanvekili Haşim Baday, BDP il meclis üyeleri ve beraberindekilerini, Mardin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nasır Duyan ve esnaflar karşıladı.

 

Mardin Organize Sanayi Toplantı Salonu'nda açıklama yapan Türk, Suriye'de uzun süredir devam eden çatışmaların iç savaşa dönüştüğünü ifade ederek, "Orada yaşayan Kürt kardeşlerimiz bu savaşta tarafsız kalmaya yönelik bir çabanın içindedir. Ama bu savaş elbette ki, kendilerini de çok derinde etkilemektedir. Kendileri de bu savaş karşısında her türlü hazırlığı yapmaktadır. Yani hem halkını örgütlemekte hem de savunma yönünde gerekli önlemlerini almaktadırlar. Savaşın yaşandığı bir yerde hem maddi hem manevi olarak bu kardeşlerimizle bir dayanışma içinde olmamız bir zorunluluktur. Çünkü bu bir ihtiyaçtır, bir insanlık görevidir" diye konuştu

 

“Dayanışmayı güçlü şekilde gösterelim”

 

"Ben bugün buradan tüm Kürt halkına Kürdistan halklarına ve Türkiye halkına da seslenmek istiyorum" diyen Türk, şunları ifade etti: "Bu dayanışmayı güçlü bir şekilde gösterelim. Bugün açlıkla, sefaletle karşı karşıya kalan insanlarımıza yardımcı olalım. Özellikle üzerinde durduğumuz ilaç ve gıda maddeleri konusunda destektir. Bunun dışında elbise gibi şeylere ihtiyaç yoktur. Tamamen dört beş kalemde toplanan bulgur, pirinç, şeker, yağ buna benzer şeyler ve mümkünse bunu ne kadar başarabilirsek çocuk maması ve ilaçlar konusunda çok ciddi bir kampanya yapmamız ve yaygınlaştırmamız lazım. Bugün burada Mardin'de çok değerli dostlarımızla, arkadaşlarımızla, iş adamlarımızla, halkımızla bu konuda ortak bir çalışma yürütüyoruz. Umuyorum ve inanıyorum ki, tüm halkımız insanlarımız, kardeşlerimiz bu duyarlılıklarıyla hareket edecektir. Bu çağrımızı herkese ve özelikle Kürt halkına yapıyorum ve kardeşlerine sahip çıkmalarını bekliyorum." Dedi.


Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2013, 23:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER