banner113

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı 8 Mart kadınlar günü mesajı

Günümüz dünya yaşamının cinsiyet ayrımcılığını bertaraf ettiği yada etmeye çalıştığı pozisyonda eşitlik ilkesinin insani boyutta değerlendirilmesi gerekmiştir.

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı 8 Mart kadınlar günü mesajı

Kadın olsun erkek olsun sosyal hayatta katkıları açısından artık farklı güçler olarak değerlendirilemez olmuşlardır. Çağımızda herkese, her guruba lazım olan eşit şekilde yaşama ve kendini ifade etme özgürlüğü hepimizin ortak ülküsü olmalıdır.

            Son dönemde yaşadığımız çözüm sürecinin en büyük aktörleri yine kadınlarımız olacaktır. Ülkemizin temel sorunlarının çözümünde ve özellikle Kürt sorununun çözümünde annelerimizin alacakları olumlu tavır çok önemlidir. Gözyaşının olmadığı ölümlerin unutulduğu ve eşit yaşamanın tamamen bireylere indirgenip sunulduğu bir yaşam bize uzak değildir.

            Kadınlarımızın aile yaşamının temel bileşeni olması, cennetin annelerin ayakları altında olması, cinsiyet farkının ekonomik hayatta artık bir değerinin olmaması unutulmamalıdır. Türkiye de ekonomi dünyasında kadınlarımızın kat ettiği mesafe göz önündedir. Kadınlarımızın ekonomik alanlarda daha da aktif hale gelmesinin yolu, pozitif ayrımcılık değil kadınların çalışma koşullarını iyileştirmekten geçmektedir.

            Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, kadınlarımızın her alanda aktif, analarımızın gözyaşından uzak bir yaşama kavuşmalarını diliyorum.

                                                                      

 

                                                                                                          Mehmet Ali DÜNDAR

                                                                                             
                                                                                              MÜSİAD Mardin Şube Başkanı

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2013, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER