banner113

Çiftçiler Derneği Biçerdövercilerle fiyat tespitinde bulundu

Kızıltepe çiftçiler derneği Başkanı Mikail Erbeyi, buğdayın bu seneki fiyatı için Kızıltepe sanayii sitesinde Biçerdöver sahipleri ile bir araya geldi.

Çiftçiler Derneği Biçerdövercilerle fiyat tespitinde bulundu

Bu gün çiftçilerin ektikleri buğdayları biçerken ki değere biçilecek fiyatı belirlemek için saat 17:00 da Kızıltepe sanayi sitesinde 15-20 biçerdöver sahipleri ile fiyat konusunda uzlaşmak için istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya çiftçilerin sözcüsü Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi’de katıldı.

 

"Mardin’deki çiftçinin bu sene yaşadığı zorlukları ve mağduriyeti göz önünde bulunarak, çiftçimizin alın teri dökerek ektikleri bu buğdayları biçtiklerinde alın terinin karşılığını alarak mağdur olmamaları için elimizden gelenini yapmaya çalışıyoruz. Bende bir çiftçi olarak çiftçinin yarasını biliyorum. Çiftçilerimizin ne zorluklar altında çalıştıklarını, ne zorluklar arasında ürettiklerini çok iyi biliyorum. Bu yüzden de bir çiftçi sözcüsü olmaktan gurur duyuyorum." diyerek sözlerine başlayan  Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi;

Bu gün Kızıltepe sanayii sitesinde 15-20 kişilik bir biçer sahibi ile bir araya geldik. Bir saat kadar istişarede bulunduk verimli olduğuna inanıyorum. Bu bölgeyi baz alarak Urfa’da ne kadar Diyarbakır’da ne kadar ona göre Mardin içinde bizi kurtaracak fiyat üzerinde konuştuk.  Tabi biçerdöver sahiplerimizde parça ve mazot fiyatlarındaki artıştan, tutacakları şoförlere verilecek tutarında arttığından  yakındıklarını dile getirerek kendilerini de kurtaracak bir fiyatı baz almamızı istediler. Biz de belirleyeceğimiz fiyatın ne çiftçilerimizi ne de biçerdövercilerimizi mağdur etmesin istemediğimiz için bu sene 18 tl bir fiyat biçtik. 18 TL’de anlaştık. Bende bir çiftçi olarak ve çiftçilerimizi düşünerek Bu sene çiftçinin yaşadığı mağduriyeti dile getirdim. Bu senen DEDAŞ’ın  çiftçiyi çok çok mağdur ettiğini, buğday fiyatlarının geçen seneye göre iyi gitmediğini dile getirdim.  Ve yaptığımız istişare toplantısı sonucunda buğday biçim fiyatını Kızıltepe bölgesinde 18 TL olarak belirledik. Çiftçilerimize ve biçerdöver sahiplerimize hayırlı olsun inşallah memnun edici bir fiyattır. Şimdiden herkese bol bereketli ve kazançlı bir yıl diliyorum. Dedi.


Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2018, 17:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER