banner113

Öter ;”Batıda Kürd Vatandaşlara Yapılan Irkçı Saldırılar Kabul Edilemez”

Öter Batıda Kürd Vatandaşlara yapılan Irkçı saldırılara tepki gösterdi.

Öter ;”Batıda Kürd Vatandaşlara Yapılan Irkçı Saldırılar Kabul Edilemez”

MTDF.Başkanı Öter Batıda yaşayan Kürd Vatandaşların İşyerlerine,araçlarına yapılan saldırıları kınayarak,tepki gösterdi.

 

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF.Başkanı Mehmet Şerif Öter “PKK’nın düzenlediği saldırılara karşı güya demokratik tepki amacıyla Batıda yaşayan Kürd Vatandaşlarımızın işyerlerini,evlerini ,araçlarını yakıp tahrip etmek ve  Kürd oldukları için darp edilmeleri kabul edilemez.

 

Öter “ Bu saldırıları yaptıranlar çok iyi biliyorlar ki Kürdler ve Türkler bin yıldır bu coğrafyada kan ve damar gibi olmuş Ülkenin birliğine,bütünlüğüne sadakatle bağlı olan Kürdlere yapılan bu çirkin saldırılar Ülkenin birliğine yapılmıştır.

Birileri bu saldırıları yapan Vandalları  milliyetçi,vatansever olarak  lanse ediyor.                 Bu şehir eşkıyaları Vatansever ise Kobani olaylarında işyerleri,araçları yakıp,tahrip edenler   O zaman Vatan sevdalısıdırlar.  Sosyal,Ekonomik,Güvenlik,Milli birliğin ve kardeşliğin,Korunması noktasında Kürdler bu Ülkede Büyük pay ve bedel sahibi oldukları unutulmamalıdır.

Öter Şöyle devam etti Batıda yaşayan Kürdlere yapılan saldırıların arkasında Ülkemizi ateş çemberine çevirmek isteyen karanlık iç ve dış güçler vardır.Amaçları vatandaşları birbirinden nefret eder hale getirmektir.

Kendini bilmez Irkçılar tarafından Saldırıya uğrayan Kürdler hiçbir zaman şiddeti tasvip etmedikleri gibi silahların susması ve huzur ortamın oluşması için büyük çaba gösterdikleri herkesin malumudur.

30 Yıldan fazladır Yaşanan şiddet ortamın en büyük mağduru Kürdlerdir.Çünkü Kürdler hem doğuda hem Batıda baskılara maruz kalmaktadırlar.

 

Yetkililere seslendiğini belirten Öter “Türkiye Cumhuriyeti sosyal ve hukuk bir Devlettir.Türk ve diğer tüm etnik grupların Can ve mal güvenliği anayasayla nasıl güvence altında ise Kürd Vatandaşlarında can ve mal güvenliği anayasayla Devletin güvencesi altındadır.                                        

Bu faşizan Saldırıları gerçekleştirenlerin biran önce yakalanıp, yargı önüne çıkarılmasını bekliyor ve saldırıya maruz kalan tüm Kürd kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”Dedi

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 22:54

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER