banner113

Belediye çalışanlarına sağlık semineri verildi

Kızıltepe Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün organize ‘Stres ve Başa Çıkma Yolları, Sağlıklı Beslenme Eğitimleri’ konulu bilgilendirme semineri verildi.

Belediye çalışanlarına sağlık semineri verildi
Kızıltepe Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Psikolog Serap Olcar ve Diyetisyen Zuhal Bulut tarafından belediye meclis toplantı salonunda Kızıltepe Belediyesi personellerine yapıldı. 

Psikolog Serap Olcar, “Kontrol altında tutulduğunda hayatı daha üretken hale getirmek için motive edici bir etken olan stres, aşırı derecede yaşandığında zihinsel, ruhsal ve hatta fiziksel açıdan sağlığı olumsuz yönde etkileyen bir tehdide dönüşebiliyor. Strese neden olan faktörleri tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmasa da onunla mücadele etmenin yolları mevcut” dedi.

Diyetisyen Zuhal Bulut ise, “Toplumun beslenme konusunda bilinçlendirilmesi planlı ve programlı bir şekilde olmalı. Toplumun beslenme eğitiminde dikkat edilmesi gereken en önemli husus verilecek mesajların toplumda kargaşaya neden olmamasıdır. Beslenme bireyseldir. Her kişinin ve grubun (çocuk, yetişkin, hasta, sporcu, yaşlı, işçi vb) alması gerekli enerji ve besin öğeleri farklıdır. Bu nedenle toplumun beslenme eğitiminde medyanın kullanılması durumunda genel beslenme önerileri (sebze ve meyvelerin yararı, aşırı yemenin sakıncaları vb) dışında öneri vermek yarardan çok zarar getirir. Toplumun beslenme eğitiminde okul çocuklarının eğitimi önemli bir yer tutar. Beslenme bilgileri okul programlarında sağlık, biyoloji dersleri içinde veriliyor olabilir ancak belleklerde yer edebilmesi için anaokulundan başlayarak örgün eğitim içinde mutlaka beslenme dersi okutulmalıdır. Bunun eğitimi için beslenme programlarında uzman kişilerin görev alması sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 21:16

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER