banner113

AKDAĞ’ DAN ZERGAN MÜJDESİ

AK Parti Çevre ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi ve Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ’ dan Kızıltepe’ ye Zergan Deresinin Islahı konusunda müjdeli haberi verdi.

AKDAĞ’ DAN ZERGAN MÜJDESİ
Akdağ, milletvekili olarak kendilerinin DSİ ve ilgili kurumlarla mesailerinin ardından dere ıslahını çözüme ulaştırdıklarını ve yakında ihaleye çıkılacağının bütün Mardin ve Kızıltepe ile paylaştı.
Akdağ Zergan için yapılanları ve aşamalarını anlattığı açıklamasında şunlara değindi:
‘Mardin ili Kızıltepe ilçe merkezinde birçok kolları olan Gümüş deresi; Gurs bölgesinden gelip, ilçe merkezinden geçerek ilçenin güneyinden E-90 TCK Karayolları geçerek ilçeyi terk etmektedir.
DSİ 10. Bölge Müdürlüğünce geçmiş yıllarda Kızıltepe İlçe merkezinden geçen Zergan, Gündük 1 ve Gündük 2 Derelerinde bu güne kadar toplam 1 237 m beton ve taş duvarlı kanal ile 3 adet köprü imalatı ve yıllık bazda palyatif çözüm noktasında yaklaşık 11 (onbir) km makinalı çalışmalar gerçekleşmiş ve halende ihtiyaç duyulan kesimlerde makinalı çalışmalara devam edilmektedir.
DSİ Bölge Müdürlüğünce söz konusu proje, Etüt Plan ve Tahsisler Dairesi Başkanlığınca gerekli tahsisler yapılarak uygun görülmüştür. Bu proje dikkate alınarak Bölge Müdürlüğü Etüt Plan ve Tahsisler Şube Müdürlüğünce tanzim edilen Kızıltepe Gümüş, Gündük 1 ve Gündük 2 Derelerini kapsayan “İstikşaf Raporu” DSİ Genel Müdürlüğünce onaylanmıştır. Söz konusu iş, 2012 yılı yatırım programına teklif edilmiş ve iş “Mardin Kızıltepe İlçe Merkezi Gümüş, Gündük 1 ve Gündük 2 Dereleri” adı altında 12.000.000 TL keşif bedel ile bu yılın yatırım programında yer almıştır. 2011 yılında istikşaf raporunun onaylanmasından hemen sonra rapor kapsamında öngörülen imalatların yapılabilmesi için Başbakanlığın 2010/5 sayılı genelgesi gereğince gerekli kamulaştırmaların yapılarak DSİ’ ye yer tesliminin sağlanması konusunda ilgili belediye nezdinde girişimler başlatılmış ve son olarak idarece konu ile ilgili bir protokol hazırlanarak ilgili belediyeye gönderilmiş, bahse konu protokol yakın bir zamanda imzalanarak bölge müdürlüğüne gönderilmiştir. İş ile ilgili uygulama projelerinin hazırlanması çalışmaları tamamlanma aşamasındadır. Uygulanacak projeye göre gerekli program keşfi revizyonunun yapılmasının hemen akabinde ihale edilmesi çalışmalarına başlanacaktır.’
Milletvekili Abdurrahim Akdağ, bu projeyle yıllarca Kızıltepe’ nin kanayan yarası Zergan deresinin artık Kızıltepeli hemşehrilerime dert olmayacağını söyledi. AK Parti iktidarında Başbakanın desteğiyle projeleri teker teker hayata geçirdiklerini, bu konuda hiçbir taviz vermeden gece gündüz çalıştıklarını ve her türlü fedekarlığı gösterdiklerini ifade etti. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte herkese ayrı ayrı teşekkür ederken Zergan Dere Islahının Kızıltepe’ ye ve Kızıltepeli hemşerilerine hayırlı olması temennisinde bulunup, başta Mardinli hemşerileri olmak üzere tüm İslam Aleminin Hicri Yılbaşı ve mübarek Muharrem Ayını tebrik edip, hayırlara vesile olmasını dilerim dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2012, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER