banner113

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Kızıltepe Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Kızıltepe Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı Kaymakam-Belediye Başkan V. Ahmet ODABAŞ’ın, belediyede çalışan kadınların kadınlar gününü kutlamasıyla başladı. Program daha sonra 50 çiftin nikah töreni, oratoryo gösterisi ve KOSGEB’den mezun olan kadınlara sertifikalarının verilmesiyle devam etti. 50 çiftin nikah törenine şahitlik eden ODABAŞ çiftlere mutluluklar diledi.

            Dünya kadınlar günün Türkiye’de ilk olarak 1921 yılında kutlanmaya başlandığını söyleyen ODABAŞ: “Göreve başladığımız ilk günden itibaren hem kaymakamlık hem belediye olarak kadınlar gününün tek bir güne sığdırılamayacağı bilincinde hareket ettik. Yaklaşık yüz yıla yakın, dünya kadınlar gününün kutlanmasına rağmen ne yazık ki hala istenilen farkındalığın, bilincin oluşturulamadığını görüyoruz. Cinsiyet ayrımcılığının dünyanın her yerinde batı toplumlarında bile çok üst seviyede olduğunu görüyoruz.”dedi.

            “Toplumun Mutlu Olması İçin Kadının Mutlu Olması Gerekir”

         Kadınlarımızın eğitimine çok önem veriyoruz diyen ODABAŞ: “ Kızıltepe Belediye Başkanlığına başladığım ilk gün arkadaşlarıma verdiğim en önemli talimat kadınlarımız ve çocuklarımızın eğitim ve sosyal durumlarını nasıl iyi hale getirebiliriz. Bunlar üzerine çalışmalarımızı yürütmeye başladık, bir sene içerisinde kadınlarımız için 3 tane kadın merkezi açtık sayılarını inşallah artıracağız.”dedi.

ODABAŞ, toplumun mutlu olması için kadının mutlu olması gerekir. Sizler mutlu olacaksınız ki bizler mutlu olalım. Siz kadınlar insansınız bizler insanoğluyuz diyerek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 22:52

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER