banner113

Milletvekili Akdağ Gazeteciler Gününü Kutladı

AK Parti Mardin Milletvekili, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Çevre Komisyon Üyesi Abdurrahim Akdağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Akdağ Gazeteciler Gününü Kutladı
Mesajında, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren yasa ile gazetecilere belirli imkânlar sağlandığını, önce bu tarihin 'Gazeteciler Bayramı', daha sonra da 'Gazeteciler Günü' olarak kutlanmaya başlandığını belirten AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, gazetecilik mesleğinin fedakarlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu belirterek güçlü gazeteci ve muhabirlerin, yanında güçlü medya kuruluşlarının güçlü demokrasinin tesisini sağlayacağını belirtti.

Akdağ, devamında "Günümüzün en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazeteciler, doğal olarak, birçok zorlukla karşı karşıya bulunmaktadır. Yönetimle halkın arasında bağlantı kuran, bilgi akışını sağlayan, toplumsal varoluşta yaşanılan tüm ayrıntıları her bireye eşit olarak ulaştıran basın camiamız, toplumun en önemli nesnel gerçekliğidir.

Halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak için özveri ile çalışan basın mensuplarımız sayesinde önemli gelişmeler sağlamıştır.

Demokrasinin yerleşmesinde basın kuruluşlarının önemli katkıları olmuştur. Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Onların bu görevleri yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmak da hepimizin görevidir. Fedakarca çalışarak halkımızı aydınlatan değerli Mardin ve ilçelerinde görev yapan gazetecilerimizin ´Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyorum. Toplumsal hayattaki etkinliğini gün geçtikçe arttıran, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan ve insanlara bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu gerçekleştiren basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."ifadelerine yer verdi.



Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2014, 00:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER