banner113

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, “Güven, Huzur ve İstikrar Ekonominin can damarıdır“

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yaptığı açıklamada bulundu.

 MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, “Güven, Huzur ve İstikrar Ekonominin can damarıdır“
Çözüm sürecinin en büyük yatırım olduğunu söyledi. Dündar, “Halk tarafından seçilen ilk devlet başkanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu. Türkiyenin kırılma noktalarından olan bu seçimin, yeni Türkiyenin de başlangıcı olması kaçınılmazdır. Seçimin ilk turda sonuçlanması halk iradesinin net olarak ortaya konmasının işareti olmuştur. Halkın seçiminin ,halk iradesinin cumhurbaşkanı seçemeyeceğini yıllardır dillendiren kesimlerin sesi de kesilmiştir.

Sürekli dile getirdiğimiz gibi bizim en büyük yatırımımız Çözüm sürecidir. MÜSİAD ailesinin sürekli vurguladığı güven,huzur ve istikrarın temini iş aleminin en büyük beklentisidir. Ekonomimizin 12 yıllık seyri,her türlü engellemeye rağmen, sürekli yükselme trendi göstermiştir. Bunun ana nedeni sağlam bir siyasi irade ve öngörülebilir ekonomi politikalarıdır..Siyasi istikrar ekonominin can damarıdır. Milli gelir artışından, ihracaatın rekor üstüne rekor kırması,sosyal devlet anlayışının yerleşmesinden,kamu yatırımlarının tavan yapması tamamen siyasi istikrarın göstergesidir.

10 Ağustos seçimlerinin ülkemizde tezahür eden bir başka yönü de dış odaklı-iç birlikçilerin halk iradesine artık etki yapamayacaklarıdır. Çatıcıların ülkemizde yapmak istedikleri kirli oyunlar ve siyaset mühendislikleri tarihi bir tokat yemiştir. Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda Cumhurbaşkanı seçilmesi, kirli odakları Türkiye üzerindeki oyunlarına da engel olmuştur. Kalkınmaya, Çözüm sürecine, Kürt sorununun çözümüne ve istikrara kast edenler 10 ağustosta olduğu gibi Hezimete uğrayacaklardır.

Bugünden itibaren Cumhurbaşkanımızdan en büyük beklentimiz,kendisininde vurguladığı gibi 77 Milyonun kucaklayacak politikaların hayata geçirilmesini sağlamasıdır. Kürt sorununu çözmek için sağlam iradeninin devamı,yanı başımızda IŞİD zulmüne uğrayan başta Suriye ve Irak Kürd lerinin dertlerine çare olunması,başta filistin olmak üzere tüm mazlumların sesine kulak vermeye devam etmesi en büyük arzumuzdur.

Tarihi paradigma değişiminin Türkiyeye büyük katkılar sunacağına inanıyoruz.MÜSİAD ailesi olarak halkın seçtiği Cumhurbaşkanının daha geniş yetkilerle ülkeyi yönetmesini bekliyoruz. Devletin en üst makamının,Noter makamı olmasını kabul etmiyoruz. Cumhurbaşkanının icracı,kucaklayıcı,yol gösterici ve kapsayıcı bir rol üstlenmesi en büyük umudumuzdur.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışan üç adayın demokratik olgunlukla sürdürdükleri kampanyaları için kendilerini kutluyor ve teşekkür ediyoruz. Seçimin olumlu bir havada geçmesi ve kayda değer bir sıkıntının yaşanmamasından da mutluluk duyuyoruz.

Halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olan sayın recep Tayyip Erdoğan'a ve halkımıza MÜSİAD camiası olarak hayırlı olsun diyor, kendilerine ve ekibine başarılar diliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 23:01

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER