banner113

ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTE İÇİN MEKADONYA YOLCUSU

Yurt dışında üniversite okuyacak 13 hukuk ve 5 diş hekimi olmak üzere toplam 18 öğrenci yer alacak. Öğrenciler her yıl hukuk bölümü için 2 bin 500 auro ve diş hekimliği için 4 bin Avro ödeyecek ve öğrenim dili ise Türkçe olacak.

 ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTE İÇİN MEKADONYA YOLCUSU
Mert danışmanlık merkezi yurt dışında öğretim görecek öğrenciler için Kızıltepe'de program düzenledi.

Yurt dışında üniversite okuyacak 13 hukuk ve 5 diş hekimi olmak üzere toplam 18 öğrenci yer alacak. Öğrenciler her yıl hukuk bölümü için 2 bin 500 auro ve diş hekimliği için 4 bin Avro  ödeyecek ve öğrenim dili ise Türkçe olacak.

Aziz usta salonunda  düzenlenen programa Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Kızıltepe Mal Müdürü Cevahir Avşar, Artuklu Üniversitesi Daire Başkanı Hilal Ağalday, Kadın Emeğini Koruma ve Dayanışma Derneği Seval Begdaş, Kızıltepe Kız meslek Lisesi Müdürü Özlem Yıldız,  danışmanlık firması Yönetim Kurulu  Başkanı Bahar Yıldız, yurt dışına gidecek öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı,  Makedonya'ya 18 öğrencinin gitmesinin hem bölge hem de ülke için güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

Bahçıvancı "Çocuklarımızın sınavsız böyle bir üniversiteye gitmeleri büyük bir fırsattır. İnşallah gençlerimiz bu fırsatı iyi değerlendirirler ve 5 yıl sonra biz bunları da üretim açısından insan faydalı olacak şekilde görmek isteriz. Hepsine başarılar diliyorum" dedi.

5 yıldır Kızıltepe'den yurt dışına 8 Avrupa ülkesine üniversiteye öğrenci gönderdiklerini kaydeden  Bahar Yıldız 13'ü hukuk 5'i diş hekimi olmak üzere 18  öğrenciyi gönderdiklerini belirtti.

Yıldız, şu bilgileri verdi:

"Yurt dışında okuyacak öğrenciler hukuk bölümü için yıllık 2 bin 500 Avra  ve diş hekimliği için yıllık 4 bin Avro ödeyecekler. Üniversitemiz tüm Avrupa ülkeleri tarafından tanınmakta ve kabul edilmektedir. Yök  tarafından üniversitemiz tanınıp Türkiye'de öğrencilerimiz destek sınavı görmeden diplomalarıyla direk Türkiye'de kabul edilen Türkiye'de çalışma hakkına sahip olacaklar. Şirket olarak  5 yıldır bu bölgede hizmet vermekteyiz. Bu 5 yıl içerisinde en yüksek kayıt oranımız bu yıl oldu. Bunun nedeni Türkçe eğitimin gerçekleşmesi oldu. Türkçe eğitim tüm öğrencilerimiz için büyük bir kolaylık oldu. Türkiye'deki ders uygulaması nasıl ise Yök'ün uygulaması nasıl ise Makedonya Üsküp Avrupa Üniversitesi'nde de aynı uygulama ile karşı karşıya olacaklar. Ders ve kredileri aynı olacak."

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2013, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER