banner113

Kim Bilir” Bilgi Yarışmasında Kızıltepe Fen Lisesinden Büyük Başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı “Kültür ve Sanat Yarışmaları” adı altında gençler arası Bilgi yarışmaları düzenledi.

Kim Bilir” Bilgi Yarışmasında Kızıltepe Fen Lisesinden Büyük Başarı
‘Kim Bilir’ sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlenen bilgi yarışmasına 14-17/18-25 yaş aralığındaki gençler katıldı. Lise ve Üniversite düzeyinde iki farklı kategoride yapılan yarışmada gençlere; Genel Kültür, Tarih (İslam ve Türk Dünya Tarihi), Sanat Tarihi, Edebiyat, Coğrafya, Vatandaşlık, Güncel Konular, Görsel Sanatlar, Müzik, Sayısal Mantık ve Spor Kültürü’ konularından seçmeli sorular yöneltildi.

Bu bağlamda Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi koordinesinde orta öğretim kurumları ar asında gerçekleştirilen “Kim Bilir” isimli bilgi yarışmasında Kızıltepe Fen Lisesi ilçe ve il birinciliğinden sonra, Güneydoğu Anadolu Bölgesi bölge finallerinde de Kim Bilir Bilgi Yarışmasında Liseler kategorisinde 3. Oldu. Kendi gurubunda(Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Siirt illeri birincilerinin yeraldı )ikinci olan Kızıltepe Fen Lisesi meydan okumada yenilerek bölge üçüncüsü olarak yarışmayı bitirmişlerdir.
 Okul Müdürü Ferhan Akan  bu başarılarından dolayı öğrencileri tebrik etti. Akan “Gençlik Merkezleri Mardin İl koordinatörü Kızıltepe İlçe Gençlik Merkezi Müdürü sayın İmran TEKİN e ilimiz adına gerçekleştirdiği faaliyetler ve organizasyon için teşekkür ederiz”dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2019, 09:03

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER