banner113

KIZILTEPE STK PLATFORMU VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRİYOR

Kızıltepe. STK Platformu üniversitede okuyan dar gelirli öğrencilere burs verme sözünü yerine getiriyor.Burs ile ilgili açıklama yapan STK. Platformu Sözcüsü Mehmet Şerif ÖTER şu açıklamalarda bulundu.www.mardintime.com ailesi olarak Stk Platformunu tebrik eder yaptığı bu hayırlı çalışma için teşekkür ediyoruz.

KIZILTEPE STK PLATFORMU VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRİYOR

ÖTER;” Geçen yıl Kızıltepe. STK Platformu olarak üniversitede okuyan dar gelirli öğrencilere burs verme sözü vermiştik.  Resmi başvurularını tamamlayarak, 05–01–2012 tarihinde Özgürlük Meydanında çadır kurarak, tanıtım ve duyurularını yaptık.

 Ağırlıklı Kızıltepe olmak üzere bağış toplama çalışmalarını  başlattık.

 Bağış toplama işi resmi iznimiz olan 15–12–2012 tarihine kadar devam edecektir.

Bu öğretim yılında burs verme işini gerçekleştireceğiz. Dar gelirli 100 öğrencimize bursumuzu vermeye başlayacağız. Başvuruları alıp, STK Platformu tarafından gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra burslar öğrencilerin düzenli olarak  hesaplarına yatırılacaktır. Öğrencilerimizin isimleri gizli kalacak, hiçbir şekilde rencide edilmeyecektir. Sadece bursu alan öğrenci bilecektir. Öğrencilerimiz reklam olarak kullanılmayacaktır.

Müracaat ve değerlendirme süreci hızlı, şeffaf ve adil olacaktır.Müracaat   tarihi 12-09-2012     Müracaat kabulü son gün 30-09-2012 dır.

Değerlendirme: Kızıltepe STK. Platformu tarafından titiz bir araştırma ve inceleme yapılarak,  gelen müracaatlar Ekim ayı içerisinde  sonuçlandırıp, 100 öğrencimize Kasım ayı başından başlayarak eğitim sezonu boyunca düzenli olarak her ay   aksatmadan, öğrencilerimizin hesaplarına aktarılacaktır. Hayırsever  zenginlerimiz   katkı sunmaya devam ederlerse hedefimiz 150 öğrenciye burs vermektir.

Maddi durumu iyi olanlar lütfen başvurmasınlar. Kendilerine ait mal varlıklarını,  aile fertleri dışında başkaları adına kayıt ettirmiş olanların müracaatları komisyon tarafından dikkate alınmayacaktır.

Kızıltepe halkımız şunu çok iyi bilsinler ki gelen burs müracaatları komisyonumuz tarafından adalet, eşitlik ilkesi çerçevesinde değerlendirilecek maddi durumları düşük sıralamasına göre puanlanarak belirlenecektir. Başvuran öğrencilerin seçiminde ırk, mezhep, siyasi görüş gibi kriterler asla göz önüne alınmayıp, herkese eşit mesafede durarak, gerçekten ihtiyacı olan gençlerimize burs verilecektir.

Maddi olanaksızlıklar nedeniyle okuyamayan, tahsilini yarım bırakmak zorunda kalan gençlerimiz bizim için büyük kayıptır. İnsan kaynakları ancak ciddi bir eğitim sonucunda ortaya çıkar. Bir ülkenin en önemli kaynaklarından birisi de insan kaynaklarıdır. Kızıltepe bize atalarımızdan miras, çocuklarımızın emanetidir. 

Okuyan gençlerimize yapacağımız yatırım geleceğimize yatırımdır. Yardımlaşarak ancak kaynaşabilir, gerçek dayanışmayı sağlayabiliriz.

 

 Kötülüklerin anası cehalettir düşüncesinden yola çıktık. Her evdeki eğitimli bir genç kendini kurtardığı gibi, aile bireyleri nede çok ciddi katkısı olacaktır.

Daha önce de belirttiğimiz gibi burs kampanyasına 1000 TL ve üzeri katkı sunanlara halkımızın, hayırseverlerin, Mülki amirlerimiz, idarecilerimizinde katılacağı bir törenle plaket takdim edilecektir. Bu konuda amacımız gelecekte de okuyan gençlerimize sahip çıkmak,  halkımızın duyarlılığını ön plana çıkararak, kaynaşma,  paylaşma ve dayanışmayı teşvik etmektir.

 

 Bağış kampanyasına destekte bulunan hayırseverlere yürekten minnettarlığımızı sunuyoruz. Yardım toplama sürecinde STK Platformumuza her türlü kolaylığı sağlayan, yol gösteren, her zaman destek olan Mardin Valiliği İl dernekler müdürü Sayın Hüseyin KURTAY ve personeline, Kızıltepe Kaymakamlığına teşekkürü bir borç biliriz. Ayrıca kampanya süresince canla, başla ve büyük öz veriyle çalışan 41 STK bileşenlerimize şükranlarımı sunuyorum. STK Platformu halkımıza hizmet noktasında siyaset üstü, tarafsız bir şekilde yoluna devam edecektir.

                         Mehmet Şerif ÖTER   STK. Platformu sözcüsü

 

MÜRACAAT YERİ

Kuyumcular Derneği Kuyumcular çarşısı No:6 Kızıltepe

 Dunaysır kuyumculuk Tlf: 0505 9412405 (Veysi GÜÇ .Stk.platformu teşkilat.Bşk.)

 

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 14:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
ş.a
ş.a - 12 yıl Önce

parasızlıktan çocuklarını üniversiteye yollayamayanlar var.o öğrencilerin okumalarını sağlamak yapılabilecek en büyük sevaptır.şimdiden allah kabul etsin.

ö.a
ö.a - 11 yıl Önce

ya ben van yyu okuyorum son sınıf öğrencisiyim. burs başvurusunu nasıl yapacam.ihtiyacım var.vanda olduğum için gelip başvuru yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler

SIRADAKİ HABER