banner113

Derik'te 25 kadın Bal Paketleme sertifikası aldı

Derik İlçesinde açılan organik bal paketleme kursunu tamamlayan 25 genç kadına sertifikaları verildi.

Derik'te 25 kadın Bal Paketleme sertifikası aldı
 Derik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü,Halk Eğitim Merkezi ile birlikte Bal paketleme eğitimi kursu açtı.Kursa katılan 25 genç kadın kursiyer,'Bal paketleme' sertifikası almaya hak kazandı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde sertifikalarını alan 25 kursiyer genç kadın,38 gün gördükleri kurs sayesinde sertifika alıp,meslek sahibi olduklarını,bu tür kursların sürekli olmasını temenni ettiklerini belirtiler.

İlçe tarım ve Orman Müdürü Abdullah Osmanoğlu,kursiyerlere sertifikalarını dağıtırken yaptığı konuşmada Derik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Mardin İş-kur İl Müdürlüğü ve Derik Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile 25 kadın üreticiye bal paketleme Kursu eğitimi verildi. Derik ilçesinde arıcılık potansiyelinin yüksek olması ve Mardin’in 2 arı yetiştiricileri Birliği ve Mardin Bal Üreticileri Birliği Derik ilçesinde bulunması ayrıca büyük bir avantaj olduğunu belirten Osmanoğlu,kadın kursiyerlere” bal paketleme Kursu tamamlandıktan sonra ve öğrendiklerini hayata geçirmek için Bakanlığın hibe programına başvuru yapabileceklerini,bu programlara diğer başvuru yapanlara 15 puan önde başladıklarını,başvuru sürecinin devam ettiği bu fırsatlardan faydalanmaları için gerekli tüm teknik desteği vereceklerini'belirti.

Gıda Teknikeri olduğunu belirten kurs eğitmeni Ahmet Erdem,'İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından açılan 'Bal Paketleme kursu'nu 38 gün içerisinde bitirerek,belgelerimizi dağıttık,emeği geçenlere çok çok teşekkür ederiz.Kursiyer sayısı 25 kişi vardı bu kursiyerlerimizle kursumuzu bitirmiş olduk,bu kursların devamını diliyoruz"dedi.

23 yaşındaki kursiyer Menekşe Çağırdan,"38 gün eğitim aldık,bu eğitimden çok güzel şeyler elde ettik,bu kursların etmesini istiyoruz"dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2019, 12:52

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER