Silvan’lılardan Dicle Edaş’a Teşekkür…

Silvan ilçesinde bulunan Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde 12 gün boyunca uygulanan sokağa çıkma yasağı sona erdi.

Silvan’lılardan Dicle Edaş’a Teşekkür…

Bu süre içerisinde yaşanan çatışmalarda en büyük zararı elektrik şebekesi görürken, yasağın sona ermesi ile birlikte Dicle EDAŞ ekipleri bu mahallelere girdi ve 3 mahalleye de çok kısa sürede elektrik verildi. Silvan halkı da zor koşullara rağmen olağanüstü performans gösteren Dicle EDAŞ’a teşekkürlerini iletti.

 

TOPLAM 24 TRAFO DEVRE DIŞI KALDI

Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde 2 Kasım günü ilan edilen ve 12 gün devam eden sokağa çıkma yasağı sırasında sokak aralarında çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sırasında patlayan bombalar, sıkılan kurşunlar ve roketlerin isabet ettiği 24 trafo, kullanılamaz hale geldi. Çatışmalar sırasında 3 mahallede; 7 elektrik panosu, 5 ayırıcı, 12 adet elektrik direği ile yaklaşık 5 kilometrelik iletim hattı zarar gördü. Bunun sonucunda da söz konusu bu mahalleler karanlıkta kaldı.

 

DİCLE EDAŞ EKİPLERİNDEN ÖZVERİLİ ÇALIŞMA

Sokağa çıkma yasağının sona ermesi ile birlikte Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürlüğü’ne bağlı bakım onarım ve arıza ekipleri trafoları yeniden devreye sokmak ve iletim hatlarını yenileyebilmek için zaman geçirmeden çalışma başlattı. Çatışmaların henüz sona ermiş olması ve bu nedenle devam eden tehlikelere rağmen ekipler, sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı ilk gün olan 14 Kasım’da 6 adet, 15 Kasım’da 11 adet ve 16 Kasım’da da 4 adet olmak üzere toplam 21 adet elektrik trafosunun onarımını gerçekleştirdi. Kopan iletim hatları da kısa sürede onarıldı. Yolların ve sokakların tamamen açılması ve hafriyatların kaldırılmasının ardından yeni direklerin de dikilmesi ile normal düzene geçileceği bildirildi.

 

İLÇE HALKI DİCLE EDAŞ’A TEŞEKKÜR ETTİ

Ekiplerin özverili çalışmaları sonucunda kısa sürede yeniden elektrik verilmeye başlanan mahallelerde yaşayan Silvanlılar, Dicle EDAŞ’a teşekkür ettiler. Tekel Mahallesi sakinlerinden İlhami Çelik, duygularını dile getirirken, ‘’Allah DEDAŞ’tan razı olsun, DEDAŞ, mermilerin içinde cereyanımızı yaptı. Bizi karanlıkta bırakmadı. Onlara minnettarız.’’ dedi.

Tekel Mahalle Muhtarı Süleyman Ayraç, Dicle EDAŞ ekiplerinin kesik olan elektriği yeniden verebilmek için gece yarılarına kadar çalıştıklarını belirterek, ‘’DEDAŞ’ın çalışmalarından çok çok memnunuz. Sokağa çıkma yasağı sona erdikten 1-2 gün sonra mahallemizde bir tek elektriksiz ev kalmadı. Ekipler büyük bir gayretle gece yarılarına kadar çalışıyorlar. DEDAŞ’a mahalle sakinleri adına çok teşekkür ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Kesintilerden etkilenen ve yapılan çalışmaları yerinde izleyen Selahaddin mahallesinin muhtarı Mehmet Ali İşgil ise, Dicle EDAŞ’ın özverili çalışmaları sayesinde daha fazla karanlıkta kalmaktan kurtulduklarını ifade ederek, ‘’DEDAŞ, gece, gündüz demeden çalışıyorlar. 11 Mahalle muhtarıyız herkes çalışmalardan son derece memnun. Hiç kimse DEDAŞ çalışmıyor diyemez. Silvan Kobane gibi olmuş, bütün elektrik hatları yerdeydi. DEDAŞ, kısa sürede toparladı ve mahallelerin tümüne elektrik verdi. Allah razı olsun.’’ dedi.

 

‘ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR’ MESAJI

Bu arada, Dicle EDAŞ’tan yapılan açıklamada ‘’Silvan ilçesinde yaşanılan üzücü olaylar sonucunda ortaya çıkan tahribatı gidermek için ekiplerimiz var gücüyle çalışıyorlar. En kısa sürede Silvan halkına kesintisiz enerji vermek için başlattığımız bu çalışmalarımız artarak sürüyor.’’ denildi.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 07:41

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER